H Ελεονώρα Αποστολίδη και ο Χρίστος Παπαγεωργίου στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

Δύο σημαντικούς μουσικούς, την Ελεονώρα Αποστολίδη και τον Χρίστο Παπαγεωργίου, φιλοξένησε χθες το βράδυ το πρόγραμμα του 1ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ στην παραλία της Αύρας. Η βραδιά άνοιξε με την Ελεονώρα Αποστολίδη στο πιάνο με F. Schubert: Σονάτα για πιάνο αρ. 14 σε λα ελάσσονα, D. 784 (I. Allegro giusto, II. Andante, III. Allegro vivace) S. Rachmaninoff: Moments Musicaux, έργο 16 αρ. 3, 4, 5, 6. και συνεχίστηκε με τον Χρίστος Παπαγεωργίου στο πιάνο και  Στιλιστικές παραλλαγές πάνω στο τραγούδι "Στο περιγιάλι το κρυφό" του Μίκη Θεοδωράκη. Ένα έργο του Χρίστου Παπαγεωργίου για σόλο πιάνο με αφετηρία την πασίγνωστη μελωδία του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη "Στο περιγιάλι το κρυφό".

Την επεξεργάζεται σε όλα τα μουσικά στυλ από τον Κουπερέν μέχρι τον Κήθ Τζάρετ αλλά και ακόμη παραπέρα  με τη βοήθεια του Τμήματος Μουσικής Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (καθηγητές Θ. Λώτης & Α. Μνιέστρης). Από τον Μπαχ και τον Χαίντελ ξετυλίγεται μια μεγάλη σειρά από εμβληματικούς πιανίστες-συνθέτες της ιστορίας (Μότσαρτ, Σούμαν, Μπάρτοκ κ.α.), οι οποίοι συνομιλούν μουσικά με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή και πάλι στην παραλία της Αύρας, με καλεσμένους γνωστούς μουσικούς και φίλους του φεστιβάλ από τα παλιά, αλλά και νέα πρόσωπα. Θανάσης Αποστολόπουλος πιάνο, Alissa Margulis βιολί (Βέλγιο), Lyda Chen-Argerich βιόλα (Ελβετία), Natalia Margulis βιολοντσέλο (Ισπανία), Mehdi Ghazi πιάνο (Καναδάς - Αλγερία).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png