"Γιάννης Μόραλης: Μαθητές και φίλοι". Έκθεση στον Πύργο Μαρκέλλου.

Επιμέλεια: Βάσω Καλουδιώτη, Ίρις Κρητικού
Οργάνωση: Aigina Fistiki Fest 2016
Διάρκεια: 10-19 Σεπτεμβρίου 2016

Με ιδανικό χώρο έκθεσης τον Πύργο του Μάρκελλου, 12 μαθητές και φίλοι του Γιάννη Μόραλη συναντιούνται στην Αίγινα προσφέροντας πολύτιμα θραύσματα εικόνων και μνήμης.

Η Αίγινα με το φως της, η πρωινή γαλήνη και το ορεινό σκοτάδι της, τα πρόσωπα και τα σπαράγματα των αγαλμάτων της, τα σπίτια και οι φαιές πέτρες της, γίνονται η πρώτη ύλη, η φόρμα και η σπίθα των έργων αυτών που αφιερώνονται στην αεί ζώσα σκιά του αγαπημένου ζωγράφου.

Τα έργα της έκθεσης ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και τις συλλογές των ζωγράφων.
Συμμετέχουν:

Ανδρέας Γεωργιάδης, Κατερίνα Γιάννακα, Σταύρος Ιωάννου, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Μαρία Κοπανίτσα, Νεκτάριος Κοντοβράκης, Δημήτρης Κούκος, Θανάσης Μακρής, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Παύλος Σάμιος και Αλέκος Σπανούδης.

Η έκθεση συμπληρώνεται με συλλεκτικές μεταξοτυπίες του Γιάννη Μόραλη (έκδοση Γκαλερί Ζουμπουλάκη), καθώς και με πωλητήριο στον ισόγειο χώρο του Πύργου του Μάρκελλου με βιβλία και αντικείμενα από το Μουσείο Μπενάκη και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση "Γιάννης Μόραλης: Μαθητές και Φίλοι", που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Aigina Fistiki Fest 2016, πραγματοποιείται σε διάλογο με τις σημαντικές εκθέσεις πρωτότυπων έργων του μεγάλου ζωγράφου που φιλοξενούνται τις ίδιες ημέρες στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου της Αίγινας.

Πύργος Μάρκελλου, Πόλη Αίγινας
Ώρες λειτουργίας: 10.00–13.30 και 18.00–23.00 καθημερινά
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png