"Νόστιμες Μέρες". Διαγωνισμός Γεύσεων με Αιγινήτες chefs στην 8η γιορτή Φιστικιού.

Μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση από την ομάδα γαστρονομίας της 8ης Γιορτής Φιστικιού, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, στην περιοχή της "Παναγίτσας". Η ομάδα γαστρονομίας συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Η φετινή εκδήλωση ήταν ένας διαγωνισμός γεύσεων, στον οποίο συμμετείχαν τέσσερεις σπουδαστές της μαγειρικής τέχνης από την Αίγινα:  η Έλλη Νικολάου, ο Παναγιώτης Μακαρατζής, ο Βασίλης Λαζάρου και ο Δημήτρης Σταυράκης. Όλοι τους άφησαν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, τόσο στους επαγγελματίες της γαστρονομίας, που αποτελούσαν την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, όσο και στο κοινό. Να σημειώσουμε ότι και οι τέσσερεις φοιτούν στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. της Αίγινας, που όπως φάνηκε από την χθεσινή εκδήλωση γίνεται πολύ καλή δουλειά.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν η Ράνια Κορναράκη - Πετρά και ο Βησσαρίων Παρθένης. Κριτική επιτροπή της βραδιάς ήταν η συγγραφέας - οινολόγος Μαρία Τζίτζη, ο chef Νίκος Κουρούπης Αγάλου και ο chef Μιχάλης Παναγιωτάκης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του γευσιγνώστη Δημήτρη Ποταμιάνου, για τον οποίο μίλησε ο κύριος Στράτος Πανταβός, υπεύθυνος της εμπορικής έκθεσης και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Φεστιβάλ. Να σημειώσουμε ότι την εκδήλωση παρακολούθησε η οικογένεια του Δημήτρη Ποταμίανου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο γιός του Στέφανος έκανε την πρώτη βράβευση με ένα έργο που είχε φιλοτεχνήσει η Ειρήνη Βουρλούμη.

Δείτε φωτογραφίες απο την εκδήλωση εδώ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην παραλία της Αίγινας η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη έδωσε συναυλία μπροστά από το κτίριο της Alpha Bank, ενώ κορυφώθηκε η επισκεψημότητα του κοινού στην εμπορική έκθεση, επισκεψημότητα που ήταν εντυπωσιακή.

Επιστρέφοντας στην κεντρική σκηνή, οι τέσσερεις chefs δημιουργούν κάθε ένας ένα πιάτο που έχει επιλέξει, ενώ ο Βησσαρίων Παρθένης καταφέρνει να διατηρήσει τη ζωντάνια της εκδήλωσης και το ενδιαφέρον του κοινού, την ώρα που οι chefs δημιουργούσαν. Όταν τα πιάτα ολοκληρώθηκαν οι chefs ένας - ένας τα παρουσίασαν,  για να τα δοκιμάσουν τα μέλη της επιτροπής. Όταν η διαδικασία των πιάτων ολοκληρώθηκε η επιτροπή συσκέφθηκε αποφασίζοντας ότι νικητής του διαγωνισμού ήταν ο Βασίλης Λαζάρου. Η συνταγή του Βασίλη Λαζάρου ήταν λουκάνικο από χταπόδι, συνταγή που κέρδισε επίσης και τις εντυπώσεις. Κερδισμένοι βέβαια ήταν και οι τέσσερεις chefs που έλαβαν πολύ καλές κριτικές από την επιτροπή, ενώ η διαφορά τους στη βαθμολογία ήταν ελάχιστη.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κύριος Γιώργος Καλόφωνος και χαιρέτησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Αικατερίνη Σαλπέα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png