Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα "Εν Αιγίνη φιστίκι: προβληματισμοί, προκλήσεις, προσδοκίες".

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα "Εν Αιγίνη φιστίκι: προβληματισμοί, προκλήσεις, προσδοκίες".Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε με τίτλο "Εν Αιγίνη φιστίκι: προβληματισμοί, προκλήσεις, προσδοκίες" την οποία συνδιοργάνωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας, ο Σύλλογος Φίλων του Φεστιβάλ Φιστικιού και η Ομάδα Γαστρονομίας Γιορτής Φιστικιού. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λεουσείου Ιδρύματος. Η κλιματική αλλαγή και οι σημαντικές επιπτώσεις (υπαρκτές πλέον) που επιφέρουν στην παραγωγή, η παρουσίαση της λεγόμενης ευφυούς γεωργίας και παρόμοιων καινοτομιών στην καλλιέργεια του φιστικιού, επίσης η παρουσίαση τεχνικών marketing για την προώθηση και την ανάδειξη της ποιότητας και βέβαια την θρεπτική αξία του καρπού της φιστικιάς.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κύριος Γιώργος Καλόφωνος και συντόνισαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας κύριος Νίκος Αλυφαντής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Φεστιβάλ και μέλος της Ο.Ε. κύριος Στράτος Πανταβός.

Μαρία Γεωργιάδου, Δρ Γεωπονικών Επιστημών, Εργ. Μηχανικής και Επεξεργασίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κλιματική αλλαγή: Σενάριο ή Πραγματικότητα; Οι επιπτώσεις της στην παραγωγή δενδροκομικών προϊόντων.
Κωνσταντίνος Μίχος, Γεωπόνος Φυτικής παραγωγής, Gaia Επιχειρείν Α.Ε., Ευφυής Γεωργία: Η καινοτομία στον πρωτογενή τομέα.
Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, Gaia Επιχειρείν Α.Ε., Προϊόντα ταυτότητας: Ποιότητα και Marketing.
Μιχάλης Παναγιωτάκης, Αρχιμάγειρας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής, και  Βασίλης Λεωνίδου, Αρχιμάγειρας Kapsaliana Village, Ρέθυμνο, Φιστίκι - Υγεία - Διατροφή: Το φιστικέλαιο και το αρωματισμένο με φιστίκι ελαιόλαδο στη Γαστρονομία.

Στο τέλος της εκδήλωσης, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, προσφέρθηκαν υπέροχης ποιότητας και εμφάνισης κεράσματα με φιστίκι στο κοινό της ημερήδας από τους chefs που συμμετείχαν σε αυτή.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png