“Η Κτηνοτροφία στην Αίγινα", σε σκηνοθεσία Ανέστη Κορνέζου και έρευνα Γιάννη Χερουβείμ. Την Τετάρτη στον κινηματογράφο "Άνεσις".

“Η Κτηνοτροφία στην Αίγινα".
Πρόκειται για ένα road movie ντοκιμαντέρ, μια κινηματογραφική εξερεύνηση σε μέρη, πρόσωπα, εργασίες και συνήθειες, άγνωστα σε πολλούς, που όμως βρίσκονται πιο κοντά μας από όσο θα νομίζαμε. Τα επαγγέλματα που ουσιαστικά δημιούργησαν και διατήρησαν ζωντανή την ελληνική οικονομία, όπως η κτηνοτροφία και άλλες, παράπλευρες με αυτήν ασχολίες, όλες αλληλένδετες, καταγράφονται στο φακό και μας φανερώνουν πτυχές της Αίγινας που αργά αλλά δυστυχώς σταθερά, παρακμάζουν και εξαϋλώνονται.
Επαγγέλματα όπως αυτά του κτηνοτρόφου, του σαμαροποιού και του τυροκόμου, παρουσιάζονται ανάγλυφα, από τους ελάχιστους εναπομείναντες μαχόμενους, αλλά και από τους μετρημένους στα δάχτυλα, νεαρούς επαγγελματίες που συνεχίζουν με πίστη και αφοσίωση το μεράκι των γονέων τους. Η καθημερινή προσωπική εργασία, η σχέση του Ανθρώπου με το Ζώο, οι συνήθειες και οι ανάγκες τους, οι χαρές και οι λύπες των κτηνοτρόφων, παροιμίες, τοπωνύμια, χαρακτηριστικές φιγούρες που σφραγίζουν εποχές, πρόσωπα που χάθηκαν για πάντα αλλά τριγυρνούν ακόμα στις μνήμες, ιστορίες και ευτράπελα από τον καιρό της Κατοχής, οι μάχες με τα καιρικά φαινόμενα, οι συνθήκες υγιεινής στον Πόλεμο, η σχέση Κτηνοτρόφου - Πολιτείας, οι υποσχέσεις του Κράτους, οι γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους παραγωγούς και πώς αυτοί οι άνθρωποι τις εκλαμβάνουν, ο "πόλεμος" κατά της πρωτογενούς παραγωγής και η επιχείρηση αντικατάστασής της από βιομηχανικές τροφές, όλα περνούν μέσα από αυτό το τρίωρο ντοκιμαντέρ, ταξιδεύοντας από το Σφεντούρι στις Πόρτες και από το Ανιτσαίο στους Τζίκηδες.
Συμμετέχουν 16 προσωπικότητες, άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, αλλά ταυτόχρονα τόσο ξεχωριστοί και αφοσιωμένοι σε αυτό που τόσα χρόνια υπηρέτησαν και υπηρετούν. Το συνολικά τρίωρο αυτό έργο, αρχικά προβλήθηκε στο εμπορικό περίπτερο της Ένωσης Κτηνοτρόφων Αττικής του Φεστιβάλ Φιστικιού 2016, και κατόπιν σε επτά 25λεπτα επεισόδια για λογαριασμό του WebTV της ΕΡΤ.
Έρευνα / Παρουσίαση:
Γιάννης Χερουβείμ
Συμμετέχουν:
Φώντας Αποστολόπουλος
Βασίλης Βατικιώτης
Παναγιώτα Βατικιώτη
Σώζος Βατικιώτης
Στέλιος Γκίκας
Σωκράτης Γκίκας
π.Νεκτάριος Κουκούλης
Γιώργος Κουκούλης
Σωκράτης Λαζάρου
Κώστας Μαργαρώνης
Σώζος Μαργαρώνης
Δημήτρης Μπόγρης
Μιχάλης Μπόγρης
Γιώργος Μωρόγιαννης
Γιάννης Τζίτζης
Γιάννης Χερουβείμ
Σκηνοθεσία / Εικονοληψία / Μοντάζ:
Ανέστης Κορνέζος
 
------------------------------------------
Ανέστης Κορνέζος
Σκηνοθέτης/Εικονολήπτης
Κυβερνείου 12, Αίγινα
22970.23406
Website: irinianestis.weebly.com
Facebook: Φωτογραφία και Τέχνη, Αίγινα


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png