O Ανέστης Κορνέζος και ο Γιάννης Χερουβείμ μιλούν για το ντοκιμαντέρ "Η Κτηνοτροφία στην Αίγινα".


Την αποτύπωση και την παρουσίαση μιας Αίγινας, ουσιαστικά άγνωστης στους περισσότερους, επιχειρεί η αξιόλογη πρωτοβουλία του σκηνοθέτη Ανέστη Κορνέζου και του κτηνοτρόφου Γιάννη Χερουβείμ, που αφορά στην δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ. Ο τίτλος της ταινίας είναι “Η Κτηνοτροφία στην Αίγινα" και θα παρουσιαστεί σήμερα στις 9 το βράδυ στον κινηματογράφο "Άνεσις", στο πλαίσιο του προφεστιβαλικού προγράμματος της 9ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας.

Οι δύο δημιουργοί της ταινίας μίλησαν σήμερα στο Aegina Portal, λίγες ώρες πριν από την παρουσίαση της ταινίας στο κοινό. "Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό project που ξεκίνησε να γυρίζεται πέρυσι τον Ιούλιο και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο. Ξεκίνησε από μία ιδέα του Γιάννη Χερουβείμ, νεαρού κτηνοτρόφου, ούτε καν τριάντα χρονών δεν είναι. Τον χαρακτηρίζει όμως η εμπειρία, τον χαρακτηρίζει ένα πάθος πνεύματος και μία ανάγκη να διασωθούν όλα τα παραδοσιακά επαγγέλματα, ξεκινώντας από αυτό του κτηνοτρόφου. Βρεθήκαμε μία μέρα και μου πρότεινε να πάρουμε κάποιες συνεντεύξεις από ανθρώπους που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και με άλλα παραδοσιακά επαγγέλματα. Συμφώνησα και τελικά εξελίχθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ, σε ένα τετράωρο ντοκιμαντέρ το οποίο παρουσιάζουμε σήμερα στον κινηματογράφο Άνεσις", λέει ο σκηνοθέτης Ανέστης Κορνέζος.

"Αυτή η σκέψη ξεκίνησε από μένα, ήθελα πιο πολύ να δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχει και μία άλλη πλευρά της Αίγινας, πολύ παλιά και συνεχίζεται ακόμη μέχρι σήμερα. Είμαστε άνθρωποι που δεν ξέρουν πολλοί το έργο μας", λέει ο κτηνοτρόφος Γιάννης Σεραφείμ που έκανε την έρευνα και την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, εξηγώντας ότι κάποιοι από αυτούς είναι παλιοί ή συνταξιούχοι και οι γνώσεις τους κινδυνεύουν να χαθούν. Ο ίδιος θέλησε να αφιερώσει τη βραδιά της προβολής στην μνήμη ενός κτηνοτρόφου που δεν είναι πια στη ζωή, του Γιώργου Μωρόγιαννη, ο οποίος ήταν ο γηραιότερος κτηνοτρόφος, ένας "νοικοκύρης κτηνοτρόφος".

Η προβολή θα διαρκέσει 1 ώρα και 5 λεπτά και η είσοδος είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png