Αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του γλύπτη Χρήστου Καπράλου στο Λαογραφικό Μουσείο.


Μία σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της 9ης Γιορτής Φιστικιού. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Χρήστου Καπράλου. Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες από την κυρία Αρετή Πηγιαδίτη, ιστορικό τέχνης, τον Παύλο Σάμιο, ζωγράφο και την κυρία Ευγενία Καπράλου, ανιψιά του Χρήστου Καπράλου. Ωστόσο, αυτό που έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκδήλωση, ήταν η παρουσία της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης κυρίας Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα, που παρουσίασε στο κοινό τα τελικά σχέδια για το μουσείο Χρήστου Καπράλου, αλλά και όλες τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την πορεία της υλοποίησης του έργου.

Την εκδήλωση προλόγισε η αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Μαίρη Κουκούλη και χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο οποίος ανάφερε την την πρόθεσή του για τη δημιουργία ενός δικτύου ανάμεσα στις πόλεις που έζησε και δημιούργησε ο Χρήστος Καπράλος.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κύριος Νικόλαος Γκίζης και δεκάδες κάτοικοι του Αγρινίου, γενέτειρα του Χρήστου Καπράλου (Παναιτώλιο Αγρινίου) που επισκέφθηκαν το νησί για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, καθώς και την ξενάγηση στο μουσείο Καπράλου, σήμερα Κυριακή, από την κυρία Αρετή Πηγιαδίτη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png