Επίσκεψη Γ. Γεννιά στο Φεστιβάλ φιστικιού στην Αίγινα.

Δελτίο Τύπου.
"Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αίγινα. Πολύ περισσότερο φέτος, που είναι μία από τις καλές χρονιές, καθώς οι βροχές ευνόησαν στην παραγωγή του Αιγινήτικου  φιστικιού, που ξεχωρίζει για την ποιότητα και τη γεύση του".
Αυτό δήλωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, η οποία επισκέφθηκε το νησί, με την ευκαιρία του 9ου Φεστιβάλ φιστικιού Αίγινας, προσκεκλημένη του δημάρχου, Δημήτριου Μούρτζη και της Επιτροπής διενέργειας του «Αegina fistiki 2017».
«Η Αίγινα αποτελεί έναν προορισμό με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ακόμη και από νησιά του Αιγαίου» είπε η κ. Γεννιά για να προσθέσει ότι «το νησί είναι ταυτισμένο με  την παραγωγή του φιστικιού, αφού για πρώτη φορά το 1896, εκεί δημιουργήθηκε η πρώτη οργανωμένη φυτεία φιστικιάς, από το Νικόλαο Περόγλου, που έφερε σπόρους πιθανότατα από τη Συρία».
«Από εκεί το φυστίκι εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο το φιστίκι Αιγίνης δικαίως χαρακτηρίζεται το καλύτερο διεθνώς, καθώς η ιδιαιτερότητα του εδάφους και του κλίματος του νησιού του προσδίδουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μοναδικής γεύσης και του εξαιρετικού αρώματος. Για αυτό και από το 1997, το αιγινήτικο φιστίκι είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)», κατέληξε η βουλευτής.
Η κ. Γεννιά, το βράδυ της Παρασκευής, 15 Σεπτεμβρίου, παρέστη στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ. Το πρωί της επόμενης ημέρας επισκέφθηκε την εμπορική έκθεση, που είναι η καρδιά του φεστιβάλ και συνομίλησε με τους εκθέτες, οι οποίοι φιλοξένησαν το Αιγινήτικο φιστίκι, τα παράγωγα και τις λιχουδιές που το έχουν για πρώτη ύλη τους, όπως και μια σειρά από προϊόντα που παράγονται στην Αίγινα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png