Ο Στέφανος Κορκολής μιλάει στην Κωνσταντίνα Δαλαμάνη για το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.

Στο Aegina Portal και την Κωνσταντίνα Δαλαμάνη μίλησε ο Στέφανος Κορκολής λίγο πριν την έναρξη της πρώτης ημέρας του 6ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Ο καταξιωμένος μουσικός που σήμερα άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ εκεί, στην παραλία της "Αύρας", βρήκε το χρόνο να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις του για το μεγάλο μουσικό θεσμό του νησιού, για τη σχέση του με την Αίγινα και τα μελλοντικά σχέδιά του. "Θεωρώ ότι θα έπρεπε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει θάλασσα να γίνεται και ένα φεστιβάλ, δεν θα έλεγα στενά κλασσικής μουσικής, απλώς μουσικής που να έχει αν μη τι άλλο μία ποιότητα, μία διάρκεια στο χρόνο" είπε ο Στέφανος Κορκολής στην ερώτηση της Κωνσταντίνας Δαλαμάνη για το πως του φαίνεται η ιδέα ενός φεστιβάλ μουσικής δίπλα στη θάλασσα.


"Η Αίγινα είναι ένα νησί, πάνω από όλα, που αγαπάω πάρα πολύ. Όλες μου οι αποδράσεις γινόντουσαν πάντα στην Αίγινα, χωρίς να το παίρνει χαμπάρι κανένας εννοώ και για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι παίζω σε αυτό το νησί και δίπλα σε αυτό το απέραντο γαλάζιο" είπε ο Στέφανος Κορκολής δείχνοντας τον ορίζοντα του Αργοσαρωνικού. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η άποψή του για το πρόγραμμα του φεστιβάλ, αφού σε σχετική ερώτηση της Κωνσταντίνας Δαλαμάνη είπε: "Το φεστιβάλ δεν έχει μόνο μία έννοια του να μαζευτεί λαός, είναι το να εκπαιδεύσει και λίγο τα αυτιά. Η κλασσική μουσική δεν είναι κάτι το στείρο, δεν είναι κάτι το μουσειακό. Η κλασσική μουσική για να είναι κλασσική σημαίνει ότι έχει περάσει τις εξετάσεις του χρόνου και είναι ωραίο ο κόσμος να απολαμβάνει αυτή τη μουσική". Ολόκληρη η συνέντευξη του Στέφανου Κορκολή στο video που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png