Σε τροχιά ανόδου το 4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.


Οι νότες δίπλα στη θάλασσα, τα φώτα του λιμανιού απέναντι και οι συνεχείς προσπάθειες της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ κυρίας Ντόρας Μπακοπούλου και των συνεργατών της, είναι φανερό ότι σε συνδυασμό με την εμπειρία που αποκομίσθηκε από τα προηγούμενα χρόνια, έφεραν σε τροχιά ανόδου το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος στην παραλία της Αύρας. Στην εναρκτήρια βραδιά που έγινε την Παρασκευή, η κυρία Ντόρα Μπακοπούλου απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους χορηγούς του, που παρά "τις δύσκολες εποχές" εξακολουθούν να στηρίζουν τη διοργάνωση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε αυτή την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, οι μουσικόφιλοι που προσήλθαν ήταν διπλάσιοι ή και περισσότεροι από τις καρέκλες που υπήρχαν στην πλατεία στην παραλία της Αύρας. Η κατάσταση που διαμορφώθηκε αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για τους διοργανωτές, αλλά δυστυχώς οδήγησε αρκετούς στο να αποχωρήσουν. Κάποιοι άλλοι απλά δέχθηκαν το γεγονός, κάθισαν στην άμμο δίπλα στη θάλασσα και άφησαν τις νότες του Μουσικού Φεστιβάλ να οδηγήσουν τα όνειρα τους.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ.



Μουσικά, η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ είχε άρωμα Λατινικής Αμερικής, κάτι που ενθουσίασε το κοινό.  Ο Εντουάρντο  Χούμπερτ και η Ντόρα Μπακοπούλου ξεκίνησαν με έργα των Έιτορ Βίλα Λόμπος και Άυλτον Εσκομπάρ για πιάνο με τέσσερα χέρια. Στη συνέχεια ο Εντουάρντο Χούμπερτ έπαιξε στο πιάνο χορούς της Αργεντινής, ενώ η κυρία Ντόρα Μπακοπούλου παρέμεινε δίπλα του, απολαμβάνοντας φανερά τις μουσικές του ικανότητες. Μετά το διάλειμμα η Γεωργία Συλλαίου τραγουδώντας με Αργεντίνικο ταμπεραμέντο, γέμισε την παραλία της Αύρας με εικόνες από την Λατινική Αμερική, τραγουδώντας πότε για την αγάπη και πότε για τυχοδιώκτες σε στενά σκοτεινά σοκάκια. Ο ήχος από το μπαντονεόν του Ηρακλή Βαβάτσικα απλά εξαιρετικός, μίλησε στις καρδιές όλων.



Η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, η κυρία Ντόρα Μπακοπούλου ερμήνευσε Σούμαν, ενώ εμφανίστηκαν οι μουσικοί Geza Hosszu Legocky (βιολί), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Vladimir Sverdlov-Eskenazi (πιάνο), Lyda Chen (βιόλα), Christophor Miroshnikov (τσέλο) και Απόλλων Γραμματικόπουλος (βιολί). Την παράσταση έκλεψε για μία ακόμη φορά ο Geza Hosszu Legocky (συμμετείχε και πέρυσι στο Φεστιβάλ) καθώς έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ.



Η βραδιά κύλησε με έργα των: Καμίλ Σαιν-Σανς, Βόλφγκανγκ  Αμαντέους Μότσαρτ και Ρόμπερτ Σούμαν. Τόσο οι αντιδράσεις του κοινού, όσο και αυτές των μουσικών στα παρασκήνια, έδειξαν ότι το 4ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ της Αίγινας βρίσκεται σε τροχιά ανόδου. Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην οικία Seegy στην Παχειά Ράχη.





Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png