"Η γλυκιά Αίγινα", από την Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.


Μία τρισδιάστατη απεικόνιση του χάρτη της Αίγινας, δημιούργησαν και παρουσίασαν χθες το απόγευμα, τα μέλη της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της 11ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας, στην Παλαιά Προβλήτα. Χρειάστηκε μεγάλη προετοιμασία, προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί αυτό το τεράστιο κέικ, το οποίο είχε βάρος 270 κιλά! Για την παρασκευή του χρειάστηκαν 550 αυγά, 40 κιλά βούτυρο, 15 κιλά ψίχα φιστικιού, 12 κιλά γάλα και αρκετά ακόμη υλικά ζαχαροπλαστικής.

Την εκδήλωση παρουσίασε η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα, ενώ το τελευταίο κομμάτι του χάρτη - κέικ τοποθέτησε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρία Δέσποινα Σακκιώτη. Στην συνέχεια το μεγάλο γλυκό κόπηκε σε κομμάτια και δόθηκε στον κόσμο.