2ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας - Βιογραφικά
Λουκάς Γεώργας
Γεννήθηκε το 1973 στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Από το 1980 έως το 1986 πήρε μαθήματα πιάνου με τον Claudio-Prorini-D’Agata και στη συνέχεια φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Πιάνου στο Athenaeum με καθηγήτρια την Ντόρα Μπακοπούλου, από όπου το 1991 πήρε Δίπλωμα πιάνου με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο”. Με διετή υποτροφία από το Ίδρυμα A.G.Leventis συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, στην Τάξη Ενορχήστρωσης του Patrice Sciortino στη Schola Cantorum, του Παρισίου (αποφοίτησε με Πρώτο Βραβείο), στην Τάξη Formation Musicale Supérieure του Christophe Roger στο Consérvatoire Edgar Varese (αποφοίτησε με Πρώτο Βραβείο) και τέλος στην Τάξη Ανωτέρας Πιάνου του Bernard Ringeissen στο Consérvatoire National de Region de Rueil (Πρώτο Βραβείο).
Έχει δώσει Ρεσιτάλ Πιάνου στην Αθήνα, Παρίσι, Στουτγκάρδη, Ηράκλειο, Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις, ενώ ενορχηστρώσεις του πάνω σε παιδικά τραγούδια έχουν παρουσιαστεί από την Ορχήστρα των Χρωμάτων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από τον Ιανουάριο 2004 συνεργάζεται με τη Δ.ΕΠ.Α.Κ., ως καθηγητής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και ως συνοδός πιανίστας στη Σχολή Χορού.
Δημήτρης Γιάκας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Πήρε δίπλωμα πιάνου από το Εθνικό Ωδείο (τάξη Μυρτώς Μαυρίκου) και συνέχισε τις σπουδές του στην Ecole Normale de Musique του Παρισιού (Πιάνο, μουσική δωματίου, μουσική προετοιμασία όπερας). Μελέτησε συνοδεία τραγουδιού με τον Ντάλτον Μπόλντουιν και εργάστηκε ως μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού (1982-1991). Ως πιανίστας συνοδός εμφανίστηκε σε πολλές πόλεις της Γαλλίας και μετακλήθηκε από τον Κεντ Ναγκάνο στην Όπερα της Λυών, ως υπεύθυνος μουσικής προετοιμασίας Από το 1990 συνεργάζεται τακτικά με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή και έχει επιμεληθεί την μουσική προετοιμασία πολλών έργων του διεθνούς ρεπερτορίου, καθώς και ελληνικών σε παγκόσμιες πρώτες εκτελέσεις. Συνοδεύει τακτικά ΄Ελληνες και ξένους τραγουδιστές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Μαρία Γουσέτη
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Παράλληλα με τις μουσικές της σπουδές, σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Είναι διπλωματούχος πιάνου σπο το Ελληνικό Ωδείο (τάξη Σ. Γιακουμίδου) και Μονωδίας από το Αθήναιον Ωδείο (τάξη Κ. Κοπανίτσα). Συνέχισε τις σπουδές της στο Μόναχο κοντά στην Birgitt Nickl στην τεχνική και το ρεπερτόριο κλασσικού τραγουδιού. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μελέτησε με την Μαρίνα Κρίλοβιτς και την Μαρία Κορομάντζου. Σήμερα συνεχίζει υπό την καθοδήγης της Μέχντιλντ Σταματάκη. Έχει παρακολουθήσει διετή κύκλο σεμιναρίων Παιδαγωγικής Πιάνου με την Σ. Γιακουμίδου και έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια τραγουδιού με τους Julia Hamari, Helmut Rilling και ‘Αρη Χριστοφέλλη. Συναυλίες έχει δώσει στην Αθήνα, το Μόναχο και την Βιέννη. Έχει συνεργαστεί με την Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Χένσελ και Γκρέτελ, Μαγικός Αυλός και Ελεύθερος Σκοπευτής.
Χριστίνα Γιαννακοπούλου
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε μονωδία στο Ωδείο Athenaeum απ’όπου αποφοίτησε το 1995 (τάξη Κ.Πασχάλη). Είναι Πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1995 κέρδισε την A΄ Διάκριση στο Lied-Oratorium του Διεθνούς Διαγωνισμού Τραγουδιού “Μαria Callas - Grand Prix”. Από Το 1995-1998 σπούδασε Lied-Oratorium στη Μουσική Aκαδημία της Βιέννης με υποτροφία του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας» κοντά στους Κ. Equiluz και M. Lilova.
Έχει συνεργαστεί με την Κ.Ο.Α.,τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ , την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και με την Όπερα Δωματίου Αθηνών. Το 2000 τραγούδησε τη “Βασίλισσα της Νύχτα” (“Μαγικός Αυλός” - W.A.Mozart στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Στη συνέχεια “Εcho” (“Αριάδνη στην Νάξο” - R. Strauss), και “Atalante” (“Xerxes” - G.F.Händel). Το 1999 ερμήνευσε Άριες σε γκαλά με την Συμφωνική Ορχήστρα της Bogota, και το 2001 με την Ορχήστρα “Simon Bolivar” της Βενεζουέλας τραγούδησε το ρόλο της “Βασίλισσας της Νύχτας”. Το 2004,τραγούδησε την 9η συμφωνία του Beethoven με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Μουρκίας (Ισπανία), και το 2006 συμμετείχε σε γκαλά οπερέττας με την Συμφωνική Ορχήστρα της Κόρδοβας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες στη Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Από το 2002 διδάσκει μονωδία στο ωδείο Athenaeum και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
Ellemis piano quartet
Το Ellemis piano quartet, μοναδικό μόνιμο σχήμα αυτής της σπάνιας μορφής στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε από τους τέσσερις σολίστες με αφορμή μια επιτυχημένη συναυλία τους το 2002 στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, με αρχική ονομασία «Art». Το φθινόπωρο του 2003, με την έναρξη της συνεργασίας τους με την δισκογραφική εταιρεία Subways Music/Etratio Odeon μετονομάστηκαν σε «Ellemis piano quartet» από τα αρχικά των ονομάτων τους. Με αυτό το όνομα έχουν δώσει πολλές συναυλίες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Πολυχ’ωρος Αθηναΐς, Αίθουσα «Φ. Νάκας», Aίθουσα "Παρνασσός", Kρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Θέατρο Πανεπιστημίου Πατρών, Φεστιβάλ Μήλου, κ.αλ.)
Το πρώτο τους CD με έργα των Brahms και Chausson (2004, Subways Music) απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Το 2005 η Στέλλα Τσάνη κια η Έλενα Χούντα εξέδωσαν το CD «Ελλάνιον» με έργα των Καλομοίρη, Σκαλκώτα, Αντωνίου, Κνάρη και Κονιτόπουλου (Subways Music), το οποίο διανεμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.
Geza Hosszu – Legocky
Ο Geza Hosszu – Legocky γεννήθηκε στη Λωζάννη το 1985 σε μια οικογένεια μεγάλης μουσικής παράδοσης. Ξεκίνησε ιδιαίτερα μαθήματα στη Γενεύη και κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στην Μουσική Ακαδημία της Βιέννης. Από το μαθήτευσε κοντά στην Marina Sokorova και την Dora Schwarzberg.
Σε ηλικία 9 ετών είχε ήδη συμμετάσχει σε μια σειρά κοντσέρτων με την Εθνική Ορχήστρα Ουγγαρίας στην Βουδαπέστη και είχε περιοδεύσει στην Ιταλία και την Γαλλία. Ερμηνεύει εξ ίσου κλασσική μουσική και τζάζ.
Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Verbier (2000), στο Martha Argerich Festival in Buenos Aires (2004) και επανειλημμένα στο Martha Argerich Progetto στο Λουγκάνο
Geza Hosszu-Legocky & the 5 DeViLs
Οι 5 DeViLs είναι Ούγγροι. Με επικεφαλής τον Geza Hosszu-Legocky παίζουν μαζί λίγα μόνο χρόνια. Η επιτυχία τους είναι τόσο μεγάλη που έχουν κλιθεί και ξανακληθεί λόγω τις εξαιρετικής τους εμφάνισης πολλές φορές στην Αργεντινή, την Βραζιλία, την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Μεξικό, το Βέλγιο. ΄χουν συμμετάσχει σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ, όπως το Τεσσάρων Εποχών στις Βρυξέλλες και το Progetto Martha Argerich στο Lugano.
Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ στο Λουγκάνο είχαν τόση επιτυχία που η ΕΜΙ αποφάσισε να τους ηχογραφήσει και να κυκλοφορήσει ένα CD.
Με την μουσική τους μετατρέπονται σε μάγοι επί σκηνής και με τον ενθουσιασμό τους συμπαρασύρουν το ακροατήριο που συμμετέχει χορεύοντας και τραγουδώντας.
Νώε Ινούι
Ελληνικής καταγωγής από μητέρα, ο Νώε Ινούι γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1985 και 4 χρόνων ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση. 14ετών αφού πήρε το δίπλωμα βιολιού από το Conservatoire των Βρυξελλών συνέχισε στο Conservatoire του Παρισιού απ'όπου αποφοίτησε το 2004. Σήμερα συνεχίζει στην Καρσλούη με τον Ulf Hoelscher. Συμμετείχε σε master classes με τους Zakhar Bron, Eduard Wulfson, Hagai Shaham, Pavel Vernikov και Στέλιο Καφαντάρη.
Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς στο Βέλγιο και αλλού όπως : Lipizer στη Gorizia, Valsesia στοVarallo και Alberto Curci στη Νάπολη (Α’ βραβείο), στο Ελσίνκι βραβείο νέου ταλέντου στον 9ο διαγωνισμό Sibelius. Τον Μάρτιο 2007 κέρδισε το Β’ βραβείο στον Α’ Πανευρωπαΐκό Διαγωνισμό βιολιού στη Θεσσαλονίκη. Συμπράττει ως σολίστας με διάφορες ορχήστρες, δίνει ρεσιτάλ και παίζει μουσική δωματίου στην Ευρώπη, στην Ιαπωνία, την Αργεντινή και τη Βραζιλία. ΄Εχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις με διάσημους μουσικούς όπως η Martha Argerich και η Ikuyo Kamiya. Από τον Αύγουστο του 2006 είναι μέλος του τρίο Carlo Van Neste που έχει βάση του τις Βρυξέλλες. Από τον Φεβρουάριο 2005 ο Νώε παίζει με ένα βιολί Stradivarius (1718) που του παραχωρήθηκε από το ίδρυμα "Landessammlung Streichinstrumente Baden-Württemberg"της Γερμανίας.
Μάριος Καζάς
Ο Μάριος Καζάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Αθηναϊκό Ωδείο, κατόπιν φοίτησε στο Ωδείο Athenaeum στην τάξη της Ντόρας Μπακοπούλου και συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και απεφοίτησε με βαθμό διπλώματος Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο Παμψηφεί και Έπαθλο Ματζαγριωτάκη (τάξη Ν. Μπακοπούλου). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Paul Badura-Skoda, Μαρτίνο Τιρίμο, Halina Alberth, Jean-Claude Pennetier, Irina Kherj, Leon Fleisher, Chantal Stigliani κ.α.. Έχει βραβευθεί με Α’ και Β’ Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου και έχει αποσπάσει Β’ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Art and Education in the 21st century”.
Έχει εμφανιστεί στην Αθήνα και σε πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Άργος, Αίγιο, Σύμη, Νάουσα, Κόρινθος, Χίος κ.α.). Συνεργάζεται με μουσικούς σε δραστηριότητες συνοδείας τραγουδιού και μουσικής δωματίου και έχει συμπράξει ως σολίστ σε κοντσέρτα L.v.Beethoven, W.A.Mozart και J.S.Bach. Είναι μέλος της Ε.Ρ.Τ.Α. Ελλάς (European Piano Teachers Association). Έχει ηχογραφήσει ζωντανά για το Γ’ πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και συνεχίζει Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου.
Αγγελική Καθαρίου
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε πιάνο με τους Ά. Γαρουφαλή και Ντ. Μπακοπούλου (δίπλωμα με Άριστα το 1993). Τραγούδι σπούδασε στο Athenaeum (τάξη Μ.Κρίλοβιτς) απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο. Με υποτροφία του Ιδρύματος “Α.Σ.Ωνάσης” τελειοποίησε την τεχνική της στην Ιταλία με τους A. Pola, Ντ. Εγκολφόπουλο και R. Scotto και το 1997 έκανε το ντεμπούτο της ως Quickly (Falstaff) στο Teatro Ponchielli της Cremona. Ακολούθησαν συνεργασίες στην Κρατική Όπερα του Ρήνου, Teatro Comunale της Ferrara, Carnegie Hall, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Concertgebouw, National Centre of Early Music (York) και με διεθνή φεστιβάλ (Αθηνών, Μασσαλίας, Βουδαπέστης, Roque d’Anthéron), ερμηνεύοντας εξαιρετικά ευρύ λυρικό και συμφωνικό ρεπερτόριο, από τον Beethoven ως τον 20ο αιώνα (Χρήστου, Schoenberg, Berio, A.Pärt). Ως σολίστ έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κ.Ο.Θ, Φιλαρμονική του Στρασβούργου, Mahler Chamber Orchestra, Ορχήστρα Νέων Μεσογείου, υπό τη διεύθυνση των: Cl.Abbado, Θ.Αντωνίου, St.Bedford, J. L. Koenig, Α.Μυράτ, J.Pillement κ.α. Η δισκογραφική της παρουσία περιλαμβάνει τα: 16 τραγούδια του Ν.Σκαλκώτα (BIS), El Amor Brujo του de Falla (Naïve), Messe Es-dur του Schubert, Ερωτόκριτος του Ν.Μαμαγκάκη, έργα του Ντ.Κωνσταντινίδη (Magni Publ.), καθώς και τη μουσική του Alexandre Desplat για την ταινία “11'09"01 New York September 11”. Έχει βραβευθεί με το Premio Leoncavallo στο Locarno της Ελβετίας
Anssi Karttunen
Γεννήθηκε στη Φιλανδία. Παίζει μοντέρνο, κλασσικό και μπαρόκ τσέλο, καθώς και βιολοντσέλο πίκολο ως σολίστ, αλλά και στο πλαίσιο μουσικής δωματίου. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 90 πρώτες εκτελέσεις έργων συνθετών όπως M. Lindberg, K. Saariaho, R. Wallin, L. Francesconi και T. Dun και 12 κοντσέρτα έχουν γραφτεί ειδικά για αυτόν, όπως το κοντσέρτο «Notes on Light» (παραγγελία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης - 2007) Η Φιλαρμονική του Λος Άντζελες έχει παραγγείλει ένα κοντσέρτο για το 2008 στον O. Knussen. Έχει συμπράξει με τις μεγαλύτερες Ορχήστρες του κόσμου και υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου Avanti (1994 – 1998), της Biennale του Ελσίνκι (1995) και του Suvisoitto Festival του Porvoo (Φιλανδία, 1994 – 1997). Πρώτο τσέλο της London Sinfonietta (1999 – 2005). Διηύθυνε το Lindberg's Kraft (Αμβέρσα), το Σύνολο για Τσέλο της Φιλαρμονικής του Λος Άντζελες και το Σύνολο Gaida (Βίλνιους). Έχει ηχογραφήσει όλα τα έργα για τσέλο και πιάνο φόρτε (με όργανα εποχής) του Beethoven καθώς και έργα του 20ου αιώνα για σόλο τσέλο κοντσέρτα με την London Sinfonietta και την Φιλαρμονική του Λος Άντζελες με τον E.-P. Salonen. Ακόμη, τα Κοντσέρτα των Lindberg, Saariaho και Salonen (Sony Classical), το DVD «The Map for cello, video and Orchestra» του T. Dun (Deutsche Grammophon), καθώς και το πρώτο CD-ROM σύγχρονης μουσικής, «Prisma» (K. Saariaho). Είναι ιδρυτικό μέλος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την παραγωγή και πώληση των CD μέσω Internet, www.petals.org. Ανάμεσα στους καθηγητές του ξεχωρίζουμε τους E. Rautio, W. Pleeth, J. du Pré και T. de Machula.
Βικτωρία Κιαζίμη
Η Βικτωρία Κιαζίμη γεννήθηκε το 1987 και σε ηλικία 5 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου. Αργότερα συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στο Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την Ντόρα Μπακοπούλου και σήμερα είναι τελειόφοιτος προετοιμάζοντας το δίπλωμα της για τον ερχόμενο Ιανουάριο. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς αποσπώντας πρώτα βραβεία και διακρίσεις (“Πανελλήνιοι μουσικοί αγώνες”).
Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους Gwen Beamish, Karin Merle, Bernard Ringeissen.
Έχει συμμετάσχει στην Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, σε συναυλίες της E.P.T.A. Ελλάς και στο Φεστιβάλ Κέρκυρας “Κοντσέρτα Ιουνίου 2007” δίνοντας συναυλία μουσικής δωματίου.
Παράλληλα με τις σπουδές της στο πιάνο είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Λευκή Κολοβού
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε βιολοντσέλλο στην τάξη του Λευτέρη Παπασταύρου στο Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε με «Άριστα και Διάκριση Παμψηφεί». Έλαβε μέρος σε σεμινάρια στην Ελβετία, παρακολούθησε μεταπτυχιακό τμήμα με τον Γιάαπ Κράουτχοφ στην Ολλανδία και συνέχισε τις σπουδές της δίπλα στον Renato Rippo στην Ελλάδα.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Ellemis piano quartet και του κουαρτέτου εγχόρδων «L’ Anima». Συνεργάζεται με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου, την ορχήστρα «Καμεράτα» και είναι μέλος του συνόλου μοντέρνας μουσικής «Νάρκισσος». Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πειραιά, της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της Ορχήστρας των Χρωμάτων κ.α.
Ως μέλος του κουαρτέτου «L’ Anima» έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου προσκεκλημένη της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, καθώς και στη Στοά του Αττάλου, τον Απρίλιο του 2003, κατά την Τελετή Υπογραφής της Συνθήκης Προσχώρησης των 10 νέων κρατών ενώπιον των 25 ηγετών και αντιπροσωπειών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσκεκλημένη του Υπ. Εξωτερικών και της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής.
Sébastien Lagrave
Μετά το δίπλωμά Φιλοsοφίας, ο Sébastien Lagrave απέσπασε το Α’ βραβείο των Conservatoires του Παρισιού καθώς και το Αργυρό Μετάλλιο του CNR της Λυών. Τελειοποιείται σε master classes κοντά στους M. Isepp, P. Esswood, U. Reinmann, V. Rosza, R. Yakar και S. Zapolski. Στο Λυρικό Τραγούδι ο Sébastien Lagrave διαμορφώνεται ερμηνεύοντας ρόλους όπως του Remendado (Carmen / Bizet), L’Aumonier (Dialogue des Carmelites / Poulenc), Apollon (Orfeo / Monetverdi), Iro (Le Retour d’Ulysse / Offenbach), Babylas (Monsieur Choufleury / Offenbach) ή ακόμη Pierre και Ignace (Le Violoneux et Troubalcazar / Offenbach). Στο Ορατόριο, τραγούδησε τις Καντάτες του Μπάχ υπό την διεύθυνση του Paul Colleaux, Israël en Egypte (Haendel) με τον François-Xavier Bilger, Jephle (Carissimi), La Messe en Ut (Betthoven); ή ακόμη La Missa in Tempore Belli (Haydn) και Santa Ludmilla (Dvorak).
Κατά την σεζόν 2002-2003, τραγούδησε La Cambiale di Matrimonia (Rossini) στην Όπερα της Ντιζόν και Bastien Bastienne (Mozart) στην Όπερα της Ρεν, καθώς και Ρωμαίο και Ιουλιέττα του Marquis d’Ivry και το Tableau Parlant του Gretry. Τέλος, συμμετείχε στην δημιουργία του Verlaine Paul (Beuf) στην Όπερα της Μασαλλίας. Το Δεκέμβριο του 2003 ερμήνευσε τον Almaviva (Ο κουρέας της Σεβίλλης / Rossini) και το 2004 τον Άντρες (Βότσεκ / Berg) με την Opera Nomade.
Polina Leschenko
Από οικογένεια μουσικών, γεννήθηκε το 1981 στην Αγία Πετρούπολη και άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία έξι ετών υπό την καθοδήγηση του πατέρα της. Είναι μια δυναμική, ευφάνταστη και παθιασμένη σολίστα με αξιοσημείωτη τεχνική, περιζήτητη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Κατά την σαιζόν 2006-2007 έλαβε μέρος σε μια μεγάλη περιοδεία με την Αυστραλιανή Ορχήστρα Δωματίου, ερμηνεύοντας το Διπλό Κονσέρτο του Mendelssohn μαζί με τον Richard Tognetti. Η περιοδεία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και είχε ως αποτέλεσμα την επανάκλησή της. Επίσης εμφανίσεις με την Orquesta de Euskadi και the Hallé (της οποίας είναι σταθερή καλλιτέχνης-επισκέπτης), την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, τους London Mozart Players και την Ορχήστρα Δωματίου της Σκοτίας. Θα δώσει ρεσιτάλ στην Βιέννη, την Μινεσότα, την Ατλάντα, και την Νέα Υόρκη. Ήταν φέτος η προτεινόμενη από το Palais des Beaux Arts υποψήφια για το πρόγραμμα ECHO Rising Stars. Μαζί με τον τσελίστα Christian Poltéra εμφανίζονται σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ευρώπη - Βιέννη, Σάλζτμπουργκ, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Παρίσι, Βρυξέλλες -, καθώς και στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Ολοκληρωμένη και με πολλούς θαυμαστές η Polina Leschenko συμμετέχει φέτος το καλοκαίρι σε πολλά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων των Risor, West Cork, Moritzburg, και Musiktage Mondsee. Η τελευταία της ηχογράφηση – ένα ρεσιτάλ με έργα του Liszt, που περιλαμβάνει και την σονάτα σε B minor – μόλις κυκλοφόρησε από την PureMusic
Μαριλένα Λιακοπούλου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο με τη Νόρα Λουκίδου και τη Τζένη Σημηριώτη στο Κ.Ω.Θ.. Στη συνέχεια μελέτησε κοντά στη Ντόρα Μπακοπούλου και στον Bernard Ringeissen (Παρίσι). Έχει εμφανιστεί σε πολλά ατομικά ρεσιτάλ, σε κονσέρτα με ορχήστρες, καθώς και σε κύκλους συναυλιών μουσικής δωματίου σε μεγάλες αίθουσες και διεθνή Φεστιβάλ (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Διεθνή σεμινάρια Porto Carras, Φεστιβάλ Ναυπλίου, Saint-Maximin, και Briançon (Γαλλία) κι έχει ηχογραφήσει για την ελληνική και γαλλική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Το 1999 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ της Briançon για την ερμηνεία της σε έργα Poulenc για πιάνο και μουσική δωματίου για την 100η επέτειο της γέννησης του συνθέτη. Στο ίδιο φεστιβάλ ερμηνεύει το 2000 και 2001 έργα Schumann, Debussy και Prokofief, συμπράττοντας με αξιόλογους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο και συλλέγει εξαιρετικές κριτικές στον γαλλικό Τύπο. Το ρεπερτόριό της καλύπτει μια ευρεία γκάμα τόσο σολιστικών, όσο και έργων μουσικής δωματίου για πιάνο, από το Μπαρόκ μέχρι τις σύγχρονες ελληνικές και διεθνείς δημιουργίες. Είναι μέλος του «Τρίο Θεσσαλονίκης», με το οποίο πραγματοποιούν πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κλασσικό ρεπερτόριο, καθώς και σημαντικές ηχογραφήσεις έργων σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Διδάσκει μουσική δωματίου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Alissa Margulis
Γεννήθηκε το 1981 στο Freiburg σε μια οικογένεια ρώσσων μουσικών και 4 χρόνων άρχισε να παίζει πιάνο και βιολί με τον καθηγητή W. Marschner. Πρωτοεμφανίστηκε στο κοινό σε ηλικία 7 ετών, στα 10 κέρδισε το Α’ Βραβείο στην Spohr Yuth Competition και λίγο αργότερα Α’ Βραβείο στο Bundeswettbewerb 'Jugend musiziert'. Από τα 13 της μαθήτευσε κοντά στον του Zakhar Bron στην Musikhochschule της Κολωνίας. Αργότερα μελέτησε και συμμετείχε σε master classes των A. Chumachenko, V. Spivakov, I. Haendel, S. Mintz, G. Pauk, H. Krebbers, A. Dumay και I. Gitlis.
Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς όπως την Wieniawsky Competition στην Πολωνία, το Concorso Viotti (Vercelli), την Unisa String Competition στην Πρετώρια, την Osaka Chambermusic Competition, το Concorso Vittorio Gui στην Φώρεντία. Το 2002 της απενεμήθη το Prix d' Encouragement “Pro Europa” από τον Daniel Barenboim στο Βερολίνο, όπου εμφανίστηκε στην Όπερα και στο Chateau Bellevue.
Έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ όπως: των Tours, Davos και Gstaad, το Encuentro di Μusica Santander, το Schleswig Holstein Musikfestival, το Lockenhaus Festspiele από τον Gidon Kremer, και το Menton Festival στο Μονακό. Έπαιξε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Νοβορομπίρσκ, την Sόdwestfunk Orchestra, τους Budapest Soloists, την Συμφωνική του Γιοχάνγκσμπούργκ, την Συμφωνική της Πράγας, την the NDR Orchestra, κ.αλ.
Το 2004 της απενεμήθη το Βραβείο της «Νέας Καλλιτέχνιδος» στο Juventus Φεστιβάλ του Καμπρέ.
Ντόρα Μπακοπούλου
Η Ντόρα Μπακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, με την προτροπή και την ενθάρρυνση του μαέστρου Δ. Μητροπούλου, που την άκουσε μικρή να παίζει στη Νέα Υόρκη.
Σε ηλικία 17 ετών αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών (Α΄ Βραβείο) με καθηγήτρια τη M. Παπαϊωάννου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Conservatoire της Γενεύης κοντά στον L. Hiltbrand από όπου και αποφοίτησε (Α΄ Βραβείο Δεξιοτεχνίας με διάκριση). Μελέτησε με τον N. Magalof, με τον Fr. Gulda στο Σάλτσμπουργκ και με τους P. Badura Skoda και A. Brendel στη Βιέννη, όπου και βραβεύτηκε. Επίσης έχει βραβευθεί στους διαγωνισμούς του Μονάχου (Γερμανία) και Vercelli (Ιταλία).
Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λονδίνο, Παρίσι, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νέα Υόρκη, Λουγκάνο). Έχει περιοδεύσει στη Γερμανία και έχει παίξει για τα Ηνωμένα Έθνη. Εμφανίστηκε στο Ηρώδειο ως σολίστ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αθήνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με τους Y. Menuhin, Μ. Χατζιδάκι, Δ. Χωραφά, Β. Κολάση, Μ. θεοδωράκη, Γ. Δεμερτζή, Α. Κοντογεωργίου, Τ. Χριστογιαννόπουλο, Μ. Φαραντούρη, Martha Argerich, κ.αλ.
Το Φεβρουάριο του 2007 προσκεκλημένη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, έδωσε παρουσία του όπως και παρουσία των προέδρων Βουλγαρίας και Ρουμανίας ρεσιτάλ σε Σόφια και Βουκουρέστι στο πλαίσιο εορτασμών για την ένταξη των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχει ηχογραφήσει έργα του κλασικού ρεπερτορίου (Bach, Beethoven, Brahms, Chopin, Ravel, Scriabin, Rachmaninov) και έργα Ελλήνων συνθετών (κυρίως Μ. Χατζιδάκι και Μ. θεοδωράκη).
Η Ακαδημία Αθηνών την τίμησε για τη μουσική της προσφορά με το Βραβείο Μοντσενίγου.
Ζει στην Ελλάδα όπου έχει δώσει μεγάλο αριθμό ατομικών ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει ως σολίστ σε εκδηλώσεις με τις Ελληνικές Κρατικές Ορχήστρες. Είναι Έφορος της Σχολής Πιάνου του Ωδείου Αθηνών, Πρόεδρος της Ε. Ρ. Τ. Α. Ελλάς και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Αίγινας.
Σπύρος Μουρίκης
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε κλαρινέτο στο Ωδείο (τάξη Χαρ. Φαραντάτου) και αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο Α. και Ι.Συγγρού. Φοίτησε στο Conservatoire National Supérieur de Musique του Παρισιού με καθηγητές τους Michel Arrignon (κλαρινέτο) και Maurice Bourgue (μουσική δωματίου), απ’όπου αποφοίτησε το 1995 με Α’ βραβείο κλαρινέτου. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ΚΟΑ, την ΚΟΘ, τις Ορχήστρες των Χρωμάτων, Εθνική Συμφωνική της ΕΡΤ, την Καμεράτα, του Conservatoire de Paris, το Σύνολο Πνευστών της Ε.Ε., τη Φιλαρμονική της Κοπεγχάγης, τις Συμφωνικές του Όντενσε, και του Άρχους. Το 2000, στο πλαίσιο του «Rising Stars» περιόδευσε στις σημαντικότερες αίθουσες της Ευρώπης. Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΑ και για την Δανική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και έχει συμμετάσχει σε διεθνή Φεστιβάλ (Μουσικός Ιούλιος Επιδαύρου, Μουσικής Δωματίου Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Τίβολι, Avignon). Το 1997 κέρδισε το Α’ βραβείο στον διαγωνισμό “Carl Nielsen” και της «Ενωσης Μουσικοκριτικών».Από 1993-2003 υπήρξες σόλο κλαρινέτο της Εθν. Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ και της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Σήμερα κατέχει την ίδια θέση στην ΚΟΑ. Είναι μέλος του Συνόλου Πνευστών της Ε.Ε. και διδάσκει στο «Ωδείο Αθηνών» και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Πρώτο κλαρινέτο στην Ορχήστρα Δωματίου Mahler υπό τον Cl. Abado. H δισκογραφία του περιλαμβάνει έργα Brahms, Mozart και Nielsen.
Βαγγέλης Νίνα
Γεννήθηκε στα Τίρανα. Ξεκίνησε τις σπουδές στο βιολοντσέλο σε ηλικία 7 και το 1986πήρε δίπλωμα δεξιοτεχνίας με τον ανώτατο βαθμό από το Ινστιτούτο Ανώτερων Τεχνών (σήμερα Ακαδημία Καλών Τεχνών) των Τιράνων. Έχει βραβευτεί με: το Β’ Βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό νέων ταλέντων, το “encouraging prize” στον Εθνικό Διαγωνισμό βιολοντσέλου, το Β’ Βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Ερμηνείας Αλβανών Συνθετών και το Α’ Βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου με το κουαρτέτο εγχόρδων της Όπερας, με το οποίο συνεργάστηκε από το 1986 -1991. Το 1990 υπήρξε πρώτο βιολοντσέλο στη Συμφωνική Ορχήστρα του Ιδρύματος “Yehudi Menuhin”. Έχει συμμετάσχει σε master-classes μουσικής δωματίου με τον Pierre Dervaux. Από το 1986 - 1992 ήταν βοηθός εξάρχoντα στη Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας και καθηγητής βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου στην Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων. Το 1992 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. και στις Ορχήστρες Μπαρόκ του “Athenaeum” και “Μαρσύας” ώς πρώτο βιολοντσέλο. Είναι μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων “+kinisis” (1998) και του “Piano Quartet Anima” (2001). Από τον Ιανουάριο του 1993 είναι πρώτο βιολοντσέλο στην Ορχήστρα των Χρωμάτων και έχει περιοδεύσει με διαφορετικό ρεπερτόριο σε όλη την Ευρώπη. Από το 1996 είναι καθηγητής βιολοντσέλου και μουσικής δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας.
Δημήτρης Πάτρας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τον Μανώλη Καζαμπάκα. Συνέχισε με υποτροφία του γερμανικού κράτους στη Μουσική Ακαδημία του Ανοβέρου με τον F. J. Sellheim. Πήρε το δίπλωμα σολίστ με διάκριση και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης με τον A. Navarra. Μελέτησε επίσης με τους H. Schiff και M. Maisky.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις μεγάλες ορχήστρες της Ελλάδας, την ορχήστρα εγχόρδων “Helios”, την Καμεράτα Ανοβέρου, την “Pro Musica” Βελιγραδίου, την Ορχήστρα “Stanislav Binitcki” κ.α. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε κορυφαίος βιολοντσελίστας στην Κ.Ο.Θ. και είναι μέλος του Τρίο Θεσσαλονίκης και τακτικός συνεργάτης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έχει ηχογραφήσει για ραδιοφωνίες της Ευρώπης, εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου της Briançon και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε συναντήσεις μουσικής του 20ου αιώνα. Είναι καθηγητής στο Κ.Ω.Θ. και επίκουρος καθηγητής βιολοντσέλου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Διδάσκει σε διεθνή σεμινάρια (Porto Carras, Aristoxenos, Saint-Maximin, Briancon, Μουσ. Ακαδημία Βελιγραδίου κ.α., και είναι μέλος κριτικών επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Christian Poltéra
Κορυφαίος τσελλίστας της γενιάς του, ο Christian Poltéra γεννήθηκε στην Ζυρίχη το 1977 και υπήρξε μαθητής των N. Chumachenco, B. Pergamenschikow και H. Schiff. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με την Ορχήστρα Tonhalle της Ζυρίχης, τις Συμφωνικές Ορχήστρες του Βερολίνου, της Βιέννης, του Bamberg, και του Düsseldorf, της Ραδιοφωνίας της Μόσχας και του BBC, τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες του Όσλο και της Κοπεγχάγης, την Εθνική Ορχήστρα της Ισπανίας και της Academia di Santa Cecilia της Ρώμης. Έχει συνεργαστεί με πολλούς διακεκριμένους μαέστρους όπως τους V. Fedoseyev, A. Fischer, H. Holliger, H. Schiff, L. Slatkin, M. Venzago, A. Jordan και D. Zinman. Πρόσφατα έπαιξε με την Gewandhausorchester της Λειψίας υπό την διεύθυνση του Riccardo Chailly και τον Μάιο του 2006 εμφανίστηκε ως σολίστ με την American Symphony Orchestra στο Avery Fisher Hall της Νέας Υόρκης. Τον Μάρτιο του 2008 θα ερμηνεύσει το «Τριπλό» κοντέρτο του Beethoven στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης μαζί με τους Fr. P. Zimmermann και L. Vogt
Ως σολίστ μουσικής δωματίου έχει συνεργαστεί με τους I. Faust, L. Kavakos, G. Kremer, J. Jansen, J. Drake, T. Fellner, L. Vogt, L. O. Andsnes και με τα κουαρτέτα Artemis, Auryn και Guarneri. Εμφανίζεται συχνά με τις πιανίστες Kathryn Stott και Polina Leschenko. Συμμετέχει τακτικά στα Φεστιβάλ Σάλτζμπουργκ, Βερολίνου, Βιέννης, Λουκέρνης, Ζυρίχης, κ.α., καθώς και στην Schubertiade Schwarzenberg.
Από το 2004 ως το 2006 υπήρξε μέλος των σπουδαίων New Generation Artists του BBC Radio 3. Το 2003 έλαβε το Βραβείο Borletti-Buitoni και το 2006/2007 επελέγη από το “Palais des Beaux Arts” των Βρυξελλών και εμφανίστηκε σε όλη την Ευρώπη και στην Νέα Υόρκη (Carnegie Hall) μαζί με την πιανίστα Polina Leschenko στο πλαίσιο του προγράμματος“Rising Stars”.
Κατά την περίοδο 2007/08 ο Christian Poltéra θα συμμετάσχει σε δύο περιοδίες ανά την Ευρώπη με τους Fr. P. Zimmermann και A. Tamestit με έργα για τρίο εγχόρδων.
Η δισκογραφία του περιλαμβάνει τα κοντσέρτα για τσέλλο του Dvořák και του Toch, καθώς και έργα μουσικής δωματίου (ΕΜΙ, Chandos, Naxos, Pan Classics, Avanti Classics καιTacet). Με την σουηδική BIS ηχογράφησε (2007) τα κοντέρτα για τσέλλο των O. Schoeck, F. Martin και A. Honegger, μαζί με άλλα έργα τους μουσικής δωματίου, όπως την σονάτα για βιολί και τσέλλο του A. Honegger, που ερμήνευσε μαζί με τον C. Tetzlaff.
Sandra Silvio
Λυρική Σοπράνο από την Βενεζουέλα. Διπλωματούχος του National Conservatory of Caracas (1991), της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βενεζουέλα (1988) και του Conservatoire Supérieur de Paris (Α’ βραβείο, 1997). Ως σολίστ έχει συμμετάσχει σε ορατόρια, ρεσιτάλ και όπερες. Μελέτησε με τους καθηγητές M. Figueras, Ph. Picket (Guildhall School of Music), D. Roblou, K. Weiss, J. Feldman, H. Crook, U. Reinemann, L. de San (Conservatoire de Bruxelles), R.l Adonaylo (Curtis Institute). To 1991, με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης, παρακολούθησε stage στην La Chapelle Royale (Philippe Herreweghe). Εμφανίστηκε ως σολίστ με τα σύνολα Musica Rhetorica, Camerata de Caracas Βενεζουέλα), και Grupo Musica, Tonos Humanos, Dialogos, Isabella d'Este, Elyma, Modus, La Rejouissance (Ευρώπη). Στην όπερα έχει ερμηνεύσει "Venus" (La Púrpura του Rosa, T. Torrejón y Velasco), "La Tragedia" (Euridice, J. Peri), "Euridice" και "Amor" (Orfeo και Euridice, W. Gluck), "Ottavia" (L'incoronazione di Poppea, C. Monteverdi), "Clorinda" (Tancredi και Clorinda, C. Monteverdi), "Micaela" και"Frasquita" (Carmen, Bizet), "First Lady' και "Papagena" (Die Zauberflöte, Mozart). Σήμερα μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στις εμφανίσεις της και την διεθνή διδακτική δραστηριότητά της (Βενεζουέλα, Γαλλία, Νορβηγία, Ιαπωνία). Ασχολήθηκε ερευνητικά με το Φωνητική Μουσική του Ιταλικού Μπαρόκ για το CNRS. Είναι διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου της Tours (Ιταλική Όπερα) και διευθύνει την Camerata Baroque της Σορβόννης.
Michail Smirnov
Ο Michail Smirnov γεννήθηκε στο Ιβάνοβο της Ρωσίας.και άρχισε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 5 ετών. Από το 1975 έως το 1987 σπούδασε βιόλα, αρχικά στο Μουσικό Κολλέγιο της Μόσχας και στη συνέχεια στην Ακαδημία Τσαϊκόφσκι της Μόσχας με τον καθηγητή Alexander Bobrovsky, απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί». Στη συνέχεια έγινε μέλος της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Μόσχας.
Απέσπασε 1ο βραβείο σε διαγωνισμούς αυτοσχεδιασμού στη Μόσχα και στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε πολλά σύνολα μουσικής δωματίου, ερμηνεύοντας κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, στη Ρωσία, στις Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, αποσπώντας πάντα επαινετικές κριτικές για την ερμηνεία, τον ήχο και την τεχνική του.
Από το 1993 ζει στη Ελλάδα και είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Έχει, επίσης, συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες, ως μέλος του συνόλου «Allegro» και του ντουέτου «Classic Eclectic». Από το 2002 είναι μέλος του Ellemis piano quartet.
Πέτρος Στεργιόπουλος
Αποφοίτησε με δίπλωμα από το Ωδείον Αθηνών (τάξεις Δ. Φωτόπουλου, Urs Rüttimann) ερμηνεύοντας σε πανελλήνια πρώτη το κοντσέρτο του A. Jolivet, καθώς και έργο δικής του σύνθεσης. Συμμετοχές σε master classes με τους Alain Marrion, Jean-Claude Gerard, Lorant Kovacs, Andreas Kroeper, τον οδήγησαν, με υποτροφία, σε μαθήματα ιστορικά ενήμερης ερμηνείας για φλάουτο με τον Stephen Preston στο Dartington School of Arts της Αγγλίας. Ως σολίστ σε κοντσέρτα Vivaldi έχει εμφανιστεί με την Ελληνική Ορχήστρα Πατρών (διευθ. Saulius Sondeckis), καθώς και με την Sinfonietta Oρχήστρα Eγχόρδων (διευθ. Γ. Αραβίδης). Στις συνεργασίες του περιλαμβάνονται η Κ.Ο.Α. και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ενώ ως σολίστ και ως μέλος συνόλων έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες σε πόλεις και φεστιβάλ της χώρας. Υπό την αιγίδα του Υπ. Εξωτερικών συμμετείχε σε συναυλίες αφιερωμένες στην Ελλάδα που δόθηκαν σε Γερμανία και Αυστρία. Απόρροια της αγάπης του για τη σπάνια εργογραφία αποτελεί το νεοσύστατο ντούο ΕΜΠΝΕΟΣ (φλάουτο & βιολοντσέλλο) ενώ το μουσικογραφικό του ενδιαφέρον στρέφεται στην ανάδειξη φλαουτιστών και γενικότερα Ελλήνων ερμηνευτών του παρελθόντος. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς καθώς και σε ιδρύματα των Αθηνών.
Vladimir Sverdlov
Ο Vladimir Sverdlov γεννήθηκε το 1976 σε μια μοσκοβίτικη οικογένεια με βαθειές μουσικές παραδόσεις. Πρώτη του δασκάλα ήταν η μητέρα του, την οποία ακολούθησαν η Vasilisa Tuticschkina και η Ida Leschinskaia. Σε ηλικία 15 ετών απέσπασε το Α΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Πιάνου της Μόσχας και την ίδια χρονιά έπαιξε με την Hessischer Rundfunk Orchestra υπό την διεύθυνση του Dmitri Kitaenko. Στα 16 του δίνει ρεσιτάλ σε Γαλλία, Ρωσσία, Ελβετία και Γερμανία. Μελετώντας κοντά στους Vladimir Krainev και Nikita Magaloff, κέρδισε το Α΄ Βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνο της Citta di Senigalia (1993).
Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής του Αννόβερο με την Arie Vardi Ο Vladimir Sverdlov έχει ήδη εμφανιστεί σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων αυτής του Moscow Conservatory, του Tel Aviv με την Φιλαρμονική του Ισραήλ (1994) και του Suntory Hall στην Ιαπωνία (1997). την De Doelen στο Ρόττερνταμ, την Concertgebouw στο Άμστερντάμ (2000), το Palais des Beaux-Arts στις Βρυξέλλες (2001), την Salle Gaveau στο Παρίσι (2006). Τον Μάιο 1999 του απενεμήθη το Α΄ Βραβείο στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Queen Elisabeth, στις Βρυξέλλες. Το 2006 κέρδισε το πρώτο και μοναδικό βραβείο στον διαγωνισμό Monte Carlo Piano Masters για τους φιναλίστ των διεθνών διαγωνισμών πιάνο.
Στέλλα Τσάνη
Ιδρυτικό μέλος του Ellemis piano quartet, η Στέλλα Τσάνη αποφοίτησε από την τάξη του σολίστα Τάτση Αποστολίδη, αποκτώντας Δίπλωμα Βιολιού με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο». Έκτοτε βραβεύθηκε σε διαγωνισμούς, ηχογράφησε για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη δισκογραφία, έδωσε πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου, παρουσίασε πολλά έργα σε πρώτη εκτέλεση, πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις ως σολίστ με ορχήστρες της Ελλάδας και του εξωτερικού και συνεργάστηκε με σπουδαίους Έλληνες και ξένους αρχιμουσικούς.
Επίσης, ως πρώτο βιολί του κουαρτέτου εγχόρδων "L’ Anima" έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου προσκεκλημένη της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, καθώς και στη Στοά του Αττάλου, τον Απρίλιο του 2003, κατά την Τελετή Υπογραφής της Συνθήκης Προσχώρησης των 10 νέων κρατών ενώπιον των 25 ηγετών και αντιπροσωπειών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσκεκλημένη του Υπ. Εξωτερικών και της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Lida Chen
Γεννήθηκε στη Γενεύη κια άρχισε σπουδές βιολιού σε ηλικία 8 ετών. Μετά το Conservatoire της Γενεύης, όπου μαθήτευσε δίπλα στην Ayla Erduran, μετέβη στην Κίνα και έγινε δεκτή στην Κεντρική Μουσική Ακαδημία του Πεκίνο, στην τάξη του καθηγητή Lin Yao Ji. Πίσω στην Ελβετία έλαβε το πτυχίο της Νομικής Σχιλής του Πανεπιστημίου της Γενεύης (1992). Συνέχισε να μελετά μουσική, και ιδιαίτερα βιόλα, αλλά χάρη στο συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της για το βιολί, πειραματίστηκε και με την Τζάζ. Στη Ελβετία, η Lida Chen εμφανίζεται συζνά με το Interlude Trio (φλάουτο, άρπα και βιόλα) που ασχολείται ειδικά με την μυσική του 20ου αιώνα. Από το 1996 έχει ερμηνεύσει μεγάλο αριθμό έργων μουσικής δωματίου εμφανιζόμενη μαζί με την μητέρα της, Martha Argerich, καθώς και με μουσικούς του κύκλου Argerich. Συμμετέχει στο Φεστιβάλ Martha Argerich στο Beppu από την ίδρυσή του (1998), καθώς και στο Progetto Martha Argerich στο Lugano από το 2002.
Έλενα Χούντα
H Έλενα Χούντα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Athenaeum στην τάξη της Ντόρας Μπακοπούλου. Της απενεμήθη Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα και Α΄ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο. Παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης με καθηγητές διεθνούς φήμης, (Lev Vlassenko, Gyorgy Sebok, Leon Fleisher, Vladimir Krainev). Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Conferenza Musicale Mediterranea και συμμετείχε σε εκδηλώσεις στην Ελβετία, στο πλαίσιο του «Gyorgy Sebok Masterclass - Ernen Musikdorf». Εμφανίστηκε ως σολίστ στις γνωστότερες αίθουσες της Ελλάδος, συμμετείχε σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό και συνέπραξε με συμφωνικές ορχήστρες.
Ιδρυτικό μέλος του Ellemis piano quartet το 2002, έχει ερμηνεύσει πολλά έργα σε πρώτη εκτέλεση και ηχογραφήσεις της μεταδίδονται από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Διακρίθηκε από νεαρή ηλικία και για το ταλέντο της στη σύνθεση. Παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης και ενορχήστρωσης από τον Βέλγο συνθέτη και αρχιμουσικό Robert Janssens. Έργα της έχουν ερμηνευτεί από ελληνικές και ξένες ορχήστρες και χορωδίες, μουσικά σύνολα, καθώς και από γνωστούς σολίστες.