Ενδιαφέροντα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνει αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα του 12ου Aegina Fistiki Fest.

DSC_0003-giannouli.JPG

Ενδιαφέροντα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνει αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα του 12ου Aegina Fistiki Fest.  Στο Aegina Portal μίλησε η πρόεδρος του 12 Φεστιβάλ Φιστικιού Μαριλένα Γιαννούλη, που έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο των εργαστηρίων. Σημειώνεται, ότι για την συμμετοχή στα εργαστήρια θα πρέπει να γίνει κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο τη ΚΕΔΑ 2297022067 από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.


Ακολουθεί η παρουσίαση του προγράμματος από την Μαριλένα Γιαννούλη.

"Την Τρίτη 17 του μήνα, έχουμε μία διάλεξη στο Λαογραφικό στις 8:00 το βράδυ από την κυρία Σοφία Τσουρινάκη. Η κυρία Σοφία Τσουρινάκη είναι τεχνολόγος αρχαίου υφάσματος, μοναδική στην Ελλάδα και θα μας μιλήσει για τον αργαλειό, ένα ανώνυμο εργαλείο και τα πολυώνυμα έργα του. Περιμένουμε πραγματικά με εξαιρετικό ενδιαφέρον την παρουσίαση αυτή.

Συνεχίζουμε και πάμε στην Τετάρτη 18 του μήνα και εκεί πάλι η κυρία Σοφία Τσουρινάκη μας επιφυλάσσει δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα εργαστήρια. Το πρώτο είναι για παιδιά, ξεκινάει στις 6:00 και το δεύτερο είναι για ενήλικες. Τα εργαστήρια αυτά είναι εργαστήρια μικροϋφαντικής. Ήδη το ενδιαφέρον είναι πάρα - πάρα πολύ μεγάλο.

Προχωράμε την Πέμπτη 19 του μήνα και φτάνουμε στον Πύργο Μαρκέλλου, εκεί η Μαίρη Γαλάνη Κρητικού κάνει ένα εργαστήριο κεντητικής και απλικέ για ενήλικες στις 7:00. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Θα έχει η Μαίρη κάποιες λευκές τσάντες τις οποίες θα μας δείξει τον τρόπο να τις διακοσμήσουμε, είτε με κάτι που θα έχουμε φέρει εμείς και μας αρέσει πολύ όπως ένα κέντημα, ένα πλεκτό με βελονάκι, κάποιες τρέσες ή με κάποια άλλα πράγματα που εκείνη θα έχει και θα κάνουμε ένα δικό μας αναμνηστικό, που θα έχει να κάνει και με την έκθεση που υπάρχει μέσα και λειτουργεί το “Ηρώον”.

Προχωρώντας φτάνουμε στην Παρασκευή, που είμαστε και πάλι στον Πύργο του Μαρκέλλου. Αυτή τη φορά λαξεύουμε την πέτρα με τον Παναγιώτη Μαρίνη. Εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους στις 7:00 το απόγευμα".

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 12 Aegina Fistiki Fest μπορείτε να το δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png