Μια προσευχή για την Εθνική τραγωδία.

000-2207-03 Υπό τη σκιά του πένθους για τα θύματα της Εθνικής Τραγωδίας που συνταράζει τις τελευταίες μέρες όλη την Ελλάδα, συνεχίστηκε χθες 26 Αυγούστου το 2ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Στον εναρκτήριο λόγο της η κυρία Ντόρα Μπακοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, μοιράστηκε με το κοινό τη θλίψη της, αλλά και τον προβληματισμό της για το αν έπρεπε να συνεχιστεί αυτές τις μέρες το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. "Η μουσική ας είναι μια προσευχή για όσους υποφέρουν" είπε και συγκινημένη συμπλήρωσε ότι η απόφαση να για συνεχιστεί το Φεστιβάλ βασίζεται στην ισχυρή δύναμη που μπορεί να ασκήσουν οι δημιουργικές δυνάμεις της μουσικής απέναντι στο γκρίζο και σκοτεινό.
Και έτσι έμοιαζε η βραδιά του Φεστιβάλ χθες. Σαν μια μορφή αντίστασης κόντρα στην κατάρρευση, ένας φάρος αισιοδοξίας δίπλα στον ανθρώπινο πόνο.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα του Σαββάτου αναβλήθηκε σε ένδειξη πένθους και συμπαράστασης και τελικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, ενώ και το περιεχόμενο του χθεσινού προγράμματος τροποποιήθηκε με έργα και ερμηνείες που δημιούργησαν στοχαστική διάθεση στο κοινό.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png