Στιγμές ψυχαγωγίας, αλλά και γνωριμίας με τη ζαχαροπλαστική, απόλαυσαν οι μικροί φίλοι του φεστιβάλ, που παρακολούθησαν το μεσημέρι, ένα εργαστήρι παιδικής γαστρονομίας, από τον chef Ιάκωβο Απέργη με καλεσμένη την εκπαιδευτικό Αρχοντούλα Γεωργοπούλου. Η δράση έγινε στον Πύργο του Μαρκέλλου.
Ο γνωστός chef μοιράστηκε με τα παιδιά τη μυστική του συνταγή και όταν η παρασκευή της ολοκληρώθηκε, η νόστιμη ζύμη μοιράστηκε στους μικρούς ζαχαροπλάστες, που έπλασαν κουλουράκια με φιστίκι. Στο τέλος, πήραν ένα αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους και τα κουλουράκια για να τα ψήσουν στο σπίτι τους.