Ένα ακόμη επιτυχημένο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ολοκληρώθηκε. Το πολυπληθές κοινό χειροκρότησε θερμά τις χορευτικές ομάδες!

20240706_212010.jpg
Ένα ακόμη επιτυχημένο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο λιμάνι της Αίγινας, αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις για το πλήθος των θεατών, που το παρακολούθησε, το διήμερο 5 και 6 Ιουλίου. 

Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ξεκίνησε με τις μαγευτικές αποχρώσεις του ηλίου που έδυε, να υποδέχονται τα πρώτα χορευτικά τμήματα. Άλλωστε η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, ήταν  αφιερωμένη στους συλλόγους που τίμησαν την Αίγινα, ταξιδεύοντας στο νησί για να λάβουν μέρος σ' αυτό.

20240706_212735.jpg
Συνολικά, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς επτά σύλλογοι από όλη την Ελλάδα. Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας «Ο Καποδίστριας», Χορευτικός Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αντάμωμα», Σχολή Χορού Σιάνου - Παραδοσιακό τμήμα Δηλεσίου, ,Σύλλογος Απανταχού Οξυωτών Καρδίτσας «Άγιος Δημήτριος», Όμιλος Παράδοσης – Λαογραφίας Καμμένων Βούρλων, Eργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη», Σύλλογος Επτανησίων Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Μουσικός Όμιλος Στυλίδας.

20240706_214310.jpg

Η επαφή του κοινού με αυτά τα νέα χορευτικά τμήματα, που έλαμψαν με την ζωντάνια την εμπειρία τους, προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας. 

20240706_213037.jpg
Το κοινό χειροκρότησε θερμά όλους τους συλλόγους και απόλαυσε μία αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά, με παραδοσιακούς χορούς, σε μία σπάνια σκηνή με φόντο το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, τα παραδοσιακά σκαριά στο λιμάνι και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα.

20240706_212820.jpg
Το φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας", υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας, συμπλήρωσε φέτος 12 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και ανανέωσε το ραντεβού στο χορευτικό αντάμωμα για του χρόνου. 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png