Ξεναγήσεις για μεγάλους και εργαστήριο με διαδραστική προσέγγιση για παιδιά, στην Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας.

20240914_191715.jpg
Ιδιαίτερα δημιουργικά πέρασε το Σάββατο στην Δημοτική Πινακοθήκη της Αίγινας, που συμπληρώνοντας έναν χρόνο λειτουργίας, διευρύνει τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μία σειρά από δράσεις για παιδιά. 


Η ιστορικός τέχνης κ. Ίριδα Κρητικού, ξενάγησε τους επισκέπτες της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής, με τίτλο: "Ανδρέας Βουρλούμης - Γιάννης Παππάς 70 χρόνια Σχέσης". Πρόκειται για μία εξαιρετική έκθεση, με σπουδαία έργα, που επιλέχθηκαν από κοινού, από τους γιους των δύο δημιουργών, Παναγή Βουρλούμη και Αλέκο Παπά και είναι ίσως ο ιδανικότερος τρόπος για να γιορταστεί ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η μουσειολόγος Σταθούλα Μαρίνη οργάνωσε ένα εργαστήριο για παιδιά με θέμα «Ανάμεσα στις φιστικιές». Μέσα από μια διαδραστική προσέγγιση, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της τέχνης και να εκφραστούν δημιουργικά με το δικό τους έργο.

Η έκθεση που αποτελεί μέρος του προγράμματος του 15ου Aegina Fistiki Fest, διοργανώθηκε από το Δήμο Αίγινας, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Φιστικιού. Θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png