Η Ομάδα Γαστρονομίας παρουσίασε μία εξαιρετική εκδήλωση, τιμώντας τη μαγειρική παράδοση του νησιού μας.

20240914_194610.jpg

Η ομάδα γαστρονομίας του Φεστιβάλ Φιστικιού, έχει διοργανώσει όλα αυτά τα χρόνια, αξέχαστες εκδηλώσεις, με σημαντικούς chef και εξαιρετικές παρασκευές.


Ωστόσο, αυτή που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στην Παλαιά Προβλήτα, ήταν κάτι ξεχωριστό. Μία εκδήλωση γεμάτη από τη ζεστασιά των ανθρώπων που συμμετείχαν και μυρωδιές από την παραδοσιακή, αυθεντική Αίγινα. 

20240914_202545.jpg

Άλλωστε, πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς μία εκδήλωση, όπου συμμετέχει ένας σεβάσμιος κληρικός, που με το παράδειγμά του, μας θυμίζει καθημερινά, ότι "Μέσα από τον συνάνθρωπο θα δούμε παράδεισο" και ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin, Αιγινήτη chef.

O  Αιδεσιμότατος π. Νεκτάριος Κουκούλης και  ο γνωστός chef Σπύρος Κατρίδης, μαζί με τον chef Σωκράτη Εμμανουήλ, τον Γιώργο Κουκούλη, πολύτιμο βοηθό τους, ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς γαστρονομίας. Μαζί ο αγαπημένος chef του φεστιβάλ Ιάκωβος Απέργης.

 20240914_202951.jpg


Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή και συνεχίστηκε με δύο υπέροχες παρασκευές: μία μουσταλευριά από τον π. Νεκτάριο και ένα γλυκό με πετιμέζι, από τον κ. Δημήτρη Κατρίδη.

20240914_202627.jpg

 

Ήταν μία βραδιά που εξελίχθηκε με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην σκηνή της Παλαιάς Προβλήτας, η καθιερωμένη γαστρονομική εκδήλωση του 14ου Aegina Fistiki Fest, την οποία διοργάνωσε και επιμελήθηκε ο Σύλλογος Φίλων του Φιστίκι Φεστ.


20240914_204541.jpg 

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Μαριλένα Γιαννούλη. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Ελένη Κουνελάκη και παρουσίασαν οι κυρίες Ράνια Κορναράκη - Πετρά και  Αγγελική Στουραϊτη - Σαϊνη.

 20240914_202818.jpg
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέσα από το ντοκιμαντέρ του Ανέστη Κορνέζου, με τίτλο «Από την Οινώνη στην Αίγινα – Από το αμπέλι στη φιστικιά – 3000 χρόνια ιστορίας», η χημικός – οινολόγος Μαρία Τζίτζη, εμπλούτισε τις γνώσεις του κοινού για το κρασί. Ήταν μια αφηγηματική αναδρομή στην ιστορία της παραγωγής κρασιού στην Αίγινα και στην στροφή στην καλλιέργεια της φιστικιάς.

20240914_204541.jpg



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png