Η ομάδα γαστρονομίας του Φεστιβάλ Φιστικιού, έχει διοργανώσει όλα αυτά τα χρόνια, αξέχαστες εκδηλώσεις, με σημαντικούς chef και εξαιρετικές παρασκευές.
Ωστόσο, αυτή που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στην Παλαιά Προβλήτα, ήταν κάτι ξεχωριστό. Μία εκδήλωση γεμάτη από τη ζεστασιά των ανθρώπων που συμμετείχαν και μυρωδιές από την παραδοσιακή, αυθεντική Αίγινα.
Άλλωστε, πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς μία εκδήλωση, όπου συμμετέχει ένας σεβάσμιος κληρικός, που με το παράδειγμά του, μας θυμίζει καθημερινά, ότι "Μέσα από τον συνάνθρωπο θα δούμε παράδεισο" και ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin, Αιγινήτη chef.
O Αιδεσιμότατος π. Νεκτάριος Κουκούλης και ο γνωστός chef Σπύρος Κατρίδης, μαζί με τον chef Σωκράτη Εμμανουήλ, τον Γιώργο Κουκούλη, πολύτιμο βοηθό τους, ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς γαστρονομίας. Μαζί ο αγαπημένος chef του φεστιβάλ Ιάκωβος Απέργης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή και συνεχίστηκε με δύο υπέροχες παρασκευές: μία μουσταλευριά από τον π. Νεκτάριο και ένα γλυκό με πετιμέζι, από τον κ. Δημήτρη Κατρίδη.
Ήταν μία βραδιά που εξελίχθηκε με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην σκηνή της Παλαιάς Προβλήτας, η καθιερωμένη γαστρονομική εκδήλωση του 14ου Aegina Fistiki Fest, την οποία διοργάνωσε και επιμελήθηκε ο Σύλλογος Φίλων του Φιστίκι Φεστ.
Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Μαριλένα Γιαννούλη. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Ελένη Κουνελάκη και παρουσίασαν οι κυρίες Ράνια Κορναράκη - Πετρά και Αγγελική Στουραϊτη - Σαϊνη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέσα από το ντοκιμαντέρ του Ανέστη Κορνέζου, με τίτλο «Από την Οινώνη στην Αίγινα – Από το αμπέλι στη φιστικιά – 3000 χρόνια ιστορίας», η χημικός – οινολόγος Μαρία Τζίτζη, εμπλούτισε τις γνώσεις του κοινού για το κρασί. Ήταν μια αφηγηματική αναδρομή στην ιστορία της παραγωγής κρασιού στην Αίγινα και στην στροφή στην καλλιέργεια της φιστικιάς.