Τα νέα ταλέντα κέρδισαν τις εντυπώσεις στο 5ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας.


Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχώρησαν από την αυλή του Λαογραφικού Μουσείου οι εκατοντάδες φίλοι της μουσικής, οι οποίοι παρακολούθησαν τη συναυλία "Νέων Ταλέντων", που αποτέλεσε μέρος του προγράμματος του 5oυ Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Η συναυλία έγινε τη Δευτέρα και την προλόγισε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ κυρία Ντόρα Μπακοπούλου: "Θέλω να πω δύο λόγια για αυτά τα παιδιά. Είμαι πολύ ευτυχής που σας τα παρουσιάσω. Είναι εκλεκτά παιδιά και μόνο το ότι δείχνουν αυτή τη αφοσίωση σε αυτό που κάνουν με τέτοια σοβαρότητα, με τέτοια επιμέλεια, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν νέο άνθρωπο, σε αυτή την ηλικία, να αφοσιώνεται σε κάτι τόσο πνευματικό και τόσο ωραίο". Οι νέοι μουσικοί που συμμετείχαν στη συναυλία ήταν οι: Αναστασία Σγάρα, βιολί, Στέλιος Παπαναστάσης, βιόλα και Μαριάννα Μπράουν, πιάνο. Η υπέροχη βραδιά ολοκληρώθηκε με διθυραμβικές κριτικές, από όσους παρακολούθησαν τη συναυλία, για τις δυνατότητες των νεαρών μουσικών.

Στο video που ακολουθεί η Αναστασία Σγάρα, βιολί και η Μαριάννα Μπράουν, πιάνο:


Αναστασία Σγάρα βιολί
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Ξεκίνησε τα μαθήματα βιολιού με τον πατέρα της και από το 2005 συνεχίζει με τον Απόλλωνα Γραμματικόπουλο. Εμφανίστηκε ως σολίστ στο Κοντσέρτο σε Λα ελλάσονα  του J. S. Bach υπό την διεύθυνση του Κ. Κωνσταντάρα (αίθουσα «Μίκης Θεωδοράκης» Αργυρούπολη, 2006). Απέσπασε το α΄ βραβείο στον 30ό Πανελλήνιο & Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Ταλέντων «Ο Φίλωνας» το 2006.  Έχει λάβει μέρος στις συναυλιες της Ανωτέρας Σχολής του Ωδείου Αθηνών, όπου βρίσκεται υπό κατάταξη.

Στο video που ακολουθεί η Αναστασία Σγάρα, βιολί και o Στέλιος Παπαναστάσης, βιόλα:


Στέλιος Παπαναστάσης, βιόλα
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 8 ετών άρχισε μαθήματα βιολιού στο Ωδείο Αττικής στη Ν. Σμύρνη. Το 2002, σε ηλικία 11 ετών, ξεκίνησε βιόλα στο Ωδείο Αθηνών, στην τάξη της Μαριβίτας Γραμματικάκη. Από το 2003 έως το 2005, ως μαθητής του Μουσικού Γυμνασίου Αλίμου, έλαβε μέρος σε συναυλίες και παραστάσεις του σχολείου παίζοντας σόλο με μικρά μουσικά σχήματα. Για τρία συνεχή καλοκαίρια 2006, 2007 και 2008, έλαβε μέρος στο σεμινάριο Η Τέχνη της ερμηνείας της μουσικής υπό την επίβλεψη και επιμέλεια του κ. Δημήτρη Γούζιου. Διακρίθηκε στο μάθημα της Prima Vista V Σολφέζ, της βιόλας και απέσπασε χρηματικά βραβεία (2007). Του απονεμήθηκε έπαινος για την απόδοσή του στη Μαθητική Ορχήστρα, στην οποία συμμετέχει από το 2005. Το 2007 απέσπασε το γ΄ βραβείο με χάλκινο μετάλλιο στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Ο Φίλωνας». Το 2008, διακρίθηκε στο μάθημα της βιόλας και απέσπασε χρηματικό  βραβείο, επίσης του απονεμήθηκε έπαινος για την απόδοσή του στη Μαθητική Ορχήστρα. Παρακολούθησε το σεμινάριο για βιόλα του καθηγητή Thomas Riebl στην Internationale Sommerakademie Bad Leonfelden της Αυστρίας και συμμετείχε με την Αθηναϊκή Ορχήστρα Νέων στο 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Στεφάνου, υπό τη διεύθυνση του κ. Σεργίου (2008).


Μαριάννα  Μπράουν, πιάνο
Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στην Αίγινα. Είναι 16 ετών, μαθήτρια της β΄ Λυκείου. Ξεκίνησε το πιάνο σε ηλικία έξι ετών, με καθηγητή τον Αθανάσιο Γκρόζα με τον οποίο συνεργάζεται έως σήμερα. Έίναι σπουδάστρια του Ωδείου Αθηνών στην τάξη της κ. Λουκίας Φιλιππόνη. Παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια με την καθηγήτρια Galina Iwanzowa στην Ακαδημία Hans Eisler του Βερολίνου, έχει, επίσης, λάβει μέρος σε σεμινάρια του Bernard Ringeissen και του Άρη Γαρουφαλή στο Ωδείο Αθηνών. Κάθε χρόνο δίνει ρεσιτάλ στο μεγάλο εκκλησιαστικό όργανο της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας.  Έχει εμφανιστεί σε μουσικές εκδηλώσεις στο Βερολίνο, στη Φρανκφούρτη και στον μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας. Τον Απρίλιο του 2008 απέσπασε το α΄ βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο μουσικό διαγωνισμό πιάνου που διοργάνωσε το πνευματικό κέντρο "Ο Φίλωνας".

Τέλος την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 11 το πρωί, τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, θα συγκεντρωθού στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, ώστε να συζητήσουν για θέματα του Φεστιβάλ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png