Η τελετή λήξης του Φεστιβάλ Φιστικιού.


Με μουσική και λαϊκούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην Παλαιά Προβλήτα η τελετή λήξης του Φεστιβάλ Φιστικιού, ανανεώνοντας το ραντεβού όλων όσων συμμετείχαν και πιο πολύ των επισκεπτών που το τίμησαν με την παρουσία τους, για του χρόνου.




Δελτίο Τύπου

Με την ευκαιρία της λήξης της Γιορτής Φιστικιού ο Δήμος Αίγινας εξέδωσε σήμερα Τρίτη το ακόλουθο δελτίο τύπου. Με αφορμή τη λήξη της Γιορτής του φιστικιού, ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ι. Κουκούλης έκανε την παρακάτω δήλωση: "Τώρα που έπεσε η αυλαία της φετινής Γιορτής του Φιστικιού, του Αίγινα FistikiFest, πιστεύω πως δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία: Η εκδήλωση αυτή, που ως διοίκηση του Δήμου αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, αποκτά γερές ρίζες, καθιερώνεται, πετυχαίνει. Και προσφέρει πολλά σε πολλούς τομείς: Πρώτα από όλα στην οικονομία του νησιού.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ ήταν μια ενεργητική παρέμβαση στην τοπική οικονομία. Οι συμπολίτες επιχειρηματίες, επαγγελματίες, παραγωγοί, αγκάλιασαν την ευκαιρία και δημιούργησαν με τη δυναμική και την επιχειρηματικότητα τους νέα οικονομικά δεδομένα. Έτσι ο χώρος ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, το Δήμο και την Κοινωνία έγινε ένας ανοιχτός δρόμος επικοινωνίας με πολλαπλά οφέλη εκατέρωθεν. Επίσης σημαντική είναι η προσφορά  της γιορτής του Φιστικιού, στην ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού δυναμικού της Αίγινας, στο περιβάλλον, στο άνοιγμα νέων εμπορικών δρόμων, και στον εθελοντισμό. Με δυο λόγια προσφέρει πολλά στην κοινωνία μας.

Πέρα και πάνω, όμως, από τη επιτυχημένη αυτή εκδήλωση, αυτό που μένει, αυτό που αποτελεί παρακαταθήκη αισιοδοξίας και μεγάλο, ουσιαστικό κέρδος, είναι αυτό το λαμπρό παράδειγμα πολιτικής στάσης, οι εθελοντές.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας έγιναν ομάδα, έγιναν παρέα και πήραν στα πρόθυμα χέρια τους τη γιορτή. Έγιναν η ψυχή της γιορτής, η ψυχή της Αίγινας που γιορτάζει.
Στην εποχή μας, με τους ξέφρενους ρυθμούς, όπου τα πάντα συνήθως υποκλίνονται στους νόμους της αγοράς και του κέρδους, της συνδιαλλαγής και της αδιαφάνειας, ο εθελοντισμός προβάλλει ως η μοναδική λαμπερή διέξοδος, που ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη, την συνύπαρξη των ανθρώπων και δίνει διαφορετική κατεύθυνση και περιεχόμενο στη ζωή μας.

Ως διοίκηση του Δήμου τα τελευταία χρόνια, στηρίξαμε πολλά πάνω σε αυτή τη δυναμική κοινωνική ομάδα, τους εθελοντές. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας  στηρίχθηκε καθ’ ολοκληρίαν στην εθελοντική προσφορά και με τον κύκλο κοινωνικής αλληλεγγύης και τη διανομή τροφίμων ανακούφισε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα συμπολιτών μας. Αλλά και πολλές ομάδες και συλλογικοί φορείς έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στον εθελοντισμό.

Η διοίκηση του Δήμου και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα σε αυτό το λαμπερό κοινωνικό κίνημα, να το οργανώσουμε συστηματικά και θεσμικά, να το ενισχύσουμε, ώστε να επεκταθεί και, γιατί όχι, να γίνει κυρίαρχη στάση ζωής. Και ας είναι αυτό το μήνυμα από το φετινή γιορτή:

Ο εθελοντισμός είναι η αισιόδοξη προοπτική της κοινωνίας μας.

Υπεύθυνη και αξιοπρεπής πολιτική και κοινωνική στάση, είναι η εθελοντική  προσφορά, η ενεργητική συμμετοχή και όχι η  παθητική και αδιάφορη στάση, η κοινωνική και πολιτική μιζέρια.

Επιθυμώ κλείνοντας να απευθύνω ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας:

Στη Νομαρχία Πειραιά και το Νομάρχη Κύριο Γιάννη Μίχα, στους εθελοντές, την Οργανωτική Επιτροπή, τους χορηγούς, τους εκθέτες, τα σώματα ασφαλείας αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική,  για την πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια τους, τους υπαλλήλους του Δήμου και ιδιαίτερα εκείνους στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και τη Δημοτική Αστυνομία, σε όλους τους  Αιγινήτες και τις Αιγινήτισσες, καθώς και τους πολυάριθμους φίλους επισκέπτες, για την τιμή που μας έκαναν να είναι εδώ και να γιορτάσουν μαζί μας.

Ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε και του χρόνου.»
Αίγινα, 21 Σεπτεμβρίου 2010


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png