Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας. Ο Μανούσος Μανουσάκης μιλάει για τη "Σκιάχτρα".

Τη "Σκιάχτρα" του Μανούσου Μανουσάκη φιλοξένησε σήμερα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας, που γίνεται στο κτήμα Κολλάτου, στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης. Ο Μανούσος Μανουσάκης ταξίδεψε από τη Μάνη στην Αίγινα, προκειμένου να βρεθεί στην προβολή της ταινίας του, παραγωγής του 1985, η οποία βασίζεται σε ένα Ελληνικό Παραμύθι. Ο κύριος Μανουσάκης μιλώντας στο Aegina Portal είπε για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας: "Είναι εξαιρετική αυτή τη προσπάθεια, είδα τον κατάλογο των ταινιών, ταινίες που σπάνια μπορεί να δει ο θεατής. Χαρακτηρίζουν μία περίοδο του Ελληνικού Κινηματογράφου επαναστατική, προσωπική, που πράγματι αξίζει κάποιος να περιδιαβεί αυτή την εποχή, να ταξιδέψει σε αυτή την εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου, γιατί εκπροσωπούσε αυτή την ελευθερία του πνεύματος, την ελευθερία της δημιουργίας, που δεν είχε το κέρδος σαν αυτοσκοπό, που δεν είχε σαν αυτοσκοπό την εμπορικότητα, αλλά ήταν η έκφραση η προσωπική του κάθε καλλιτέχνη. Σε αυτό μπορείτε να πείτε και αρνητικά και θετικά, αλλά χαρακτηρίζει μία εποχή ενθουσιασμού, μία εποχή δημιουργίας, μία πρωτοποριακή εποχή". Ο Μανούσος Μανουσάκης χαρακτήρισε την προσπάθειά του Δημήτρη Κολλάτου ένα ταξίδι στον ρομαντισμό, ένα ταξίδι στην "επανάσταση".


Από την πλευρά το ο σκηνοθέτης κύριος Δημήτρης Κολλάτος κάλεσε για μία ακόμη χρονιά τους νέους της Αίγινας να παρακολουθήσουν όλες τις ταινίες του φεστιβάλ και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι "Οι βραδιές Ελληνικού Κινηματογράφου" δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου Αίγινας. Μίλησε επίσης για τις προσωπικότητες που κατά καιρούς έχουν επισκεφθεί το φεστιβάλ και την πλειάδα των σκηνοθετών που θα φιλοξενήσει φέτος.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ όπως και το χάρτη της περιοχής όπου γίνονται οι προβολές μπορείτε να δείτε εδώ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png