Μία μεγαλειώδης συναυλία στον Ναό της Αφαίας από το 6ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας...

Μία μεγαλειώδης συναυλία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον Ναό της Αφαίας, στα πλαίσια του προγράμματος του 6ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, στο εξωτερικό χώρο της εισόδου του μνημείου, αφού ο ναός της Αφαίας παρέμεινε κλειστός χθες το βράδυ, οι εκατοντάδες φίλοι του φεστιβάλ απόλαυσαν μια βραδιά με τίτλο "Μπαρόκ εσπερινοί", που περιελάμβανε άριες και ντουέτι των Μοντεβέρντι, Χαίντελ, Στρότσι, Βερατσίνι και Βιβάλντι, με τους καταξιωμένους μουσικούς Μ. Μηλολιδάκη (σοπράνο), Ν. Σπανάτης (κόντρα τενόρος), Α. Μηλιώρη (μπαρόκ βιολί), Έ. Μηνακούλη (θεόρβη), Ά. Λιακάκης (μπαρόκ τσέλο), Κ. Κτώνα (τσέμπαλο).


Είναι η πρώτη φορά που μια συναυλία του μουσικού φεστιβάλ γίνεται στο ναό της Αφαίας και μάλιστα σε νύχτα της Αυγουστιάτικης πανσελήνου. Η προσέλευση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη που δεν υπήρχε ούτε ένα κενό κάθισμα. Η είσοδος για τα αυτοκίνητα είχε απαγορευτεί στις παρυφές του λόφου του μνημείου. Δυστυχώς η υπέροχη μουσική βραδιά, λίγο έλειψε να σημαδευτεί από ένα έκτροπο γεγονός, όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Φεστιβάλ κύριος Γιώργος Καλόφωνος προπηλακίστηκε από αγνώστους και δέχθηκε χτυπήματα. Πρόκειται για ένα γεγονός που πέρα το σοκ που υπέστη το θιγόμενο πρόσωπο, είναι προσβλητικό για το Δήμο της Αίγινας, για το θεσμό του Φεστιβάλ και για την ιερότητα του χώρου. Το περιστατικό προέκυψε όταν μια ομάδα επισκεπτών δεν δέχθηκε να παραμείνει εκτός της οριοθετημένης περιοχής, όπου γινόταν η συναυλία. Οι επισκέπτες που δεν γνώριζαν για την συναυλία και έφτασαν εκεί μόνοι τους ή με τις οικογένειες τους ήταν δεκάδες χθες το βράδυ, όμως δυστυχώς κάποιοι δεν θέλησαν να δεχθούν ότι στο χώρο είχε προγραμματιστεί να γίνει μία συναυλία υπό την αιγίδα του Δήμου και αποφάσισαν να αντιδράσουν με βία.

Δείτε φωτογραφίες από τη συναυλία εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png