"Η διαδρομή των καλλιτεχνών". Μια επιτυχημένη ιδέα θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά. .

Ήταν μια υπέροχη ιδέα, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του νησιού τη δέχθηκαν, οι καταστηματάρχες το κέντρου του νησιού την υλοποίησαν, βάζοντας την τέχνη δίπλα στην καθημερινότητα. Η τέχνη μπήκε στα καταστήματα και μαζί την ακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι που μπορούσαν να τη ζήσουν, να την αγγίξουν, να μιλήσουν με τους δημιουργούς της. Είναι "η διαδρομή των καλλιτεχνών", ένα σημαντικό κομμάτι του Aegina Fistiki Fest, ένα γεγονός που πριμοδοτεί την πολιτιστική ατμόσφαιρα του Φεστιβάλ. Μετά την παρουσίαση της ομάδας των γαστρονομικών ν εκδηλώσεων και των chefs του νησιού, σήμερα παρουσιάζουμε εικαστικούς και ζωγράφους που θα πάρουν μέρος, παρουσιάζοντας έργα τους στη "διαδρομή". Στη φετινή διαδρομή των καλλιτεχνών θα πάρουν φέτος μέρος περισσότεροι από 70 καλλιτέχνες και η σημερινή παρουσίαση δεν είναι παρά μόνο μια μικρή εισαγωγή σε έναν δημιουργικό κόσμο, που θα γεμίσει το νησί με χρώματα, σχήματα και ιδέες.


Η κυρία Φλώρα Αλυφαντή έχοντας εργαστεί πολύ σκληρά ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι σίγουρη για την επιτυχία του και καλεί τον κόσμο να το επισκεφθεί, να το στηρίξει και να το απολαύσει. Το ίδιο και ο κύριος Τάκης Ηλίας, νοιώθει ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη "Διαδρομή των Καλλιτεχνών". Η ζωγράφος Κυριακή Χριστακοπούλου μιλά για το πόσο σημαντική είναι για τους ίδιους του καλλιτέχνες, ενώ η ζωγράφος κυρία Ήβη Κουκούλη μας περιγράφει τη δουλειά που θα παρουσιάσει φέτος στο Φεστιβάλ τονίζοντας τη σημασία του για την Αίγινα. Το ίδιο και η νεαρότερη καλλιτέχνης της σημερινής παρέας, η κυρία Ελένη Μπέρδου που εμπνέεται από το νησί, ενώ η εικαστικός κυρία Άννα Θεοχαράκη θα συνεχίζει να ομορφαίνει με πολύχρωμες κλωστές τις ζωές των επισκεπτών του Φεστιβάλ και φυσικά να συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Ζαν Ζακ στην κατασκευή των ενδυμάτων της "Γιορτής της Συγκομιδής". Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Νίκος Τζίτζης θεωρεί τους καλλιτέχνες που μετέχουν στη "Διαδρομή των Καλλιτεχνών" κεντρικό κομμάτι των πολιτιστικών του Φεστιβάλ και καλεί τους φίλους του νησιού να το επισκεφθούν 15-18 Σεπτεμβρίου.

Ευχαριστούμε πολύ το εστιατόριο "Αιάκειον Αίθριο" στην παραλία της Αίγινας για τη φιλοξενία.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png