Mal de Debarquement, ναυτία. Η έκθεση φωτογραφίας της Χριστίνας Κολαΐτη.

Η έκθεση Mal de Debarquement, ναυτία στα ελληνικά, είναι το δεύτερο κομμάτι μίας εικαστικής συνύπαρξης, σπουδαίας, στον Πύργο του Μαρκέλλου λίγες ημέρες πριν. Μετά την παρουσίαση της δουλειάς του Ηλία Καπάνταη, σειρά έχει η έκθεση φωτογραφίας της Χριστίνας Κολαΐτη, ένα ακόμη μέρος των "Συνομιλιών",  μία συνύπαρξη τριών νέων που επιστρέφουν στο νησί από διαφορετικές πορείες ο καθένας. Η Χριστίνα Κολαΐτη (φωτογραφία), ο Ηλίας Καπάνταης (εικαστικά) και η Πατρίτσια Κολαϊτη (ποίηση, performance).

Να πως περιγράφει τις εικόνες που παρουσίασε η Χριστίνα Κολαΐτη: "Mal de Debarquement, σε Ελληνική μετάφραση Ναυτία - της αποβίβασης, της πλεύσης ή της προσγείωσης- θέτει το concept μιας σειράς πορτραίτων εμπνευσμένων από τα προσωπικά ταξίδια των αναπαριστώμενων. Το φωτογραφικό αυτό ταξίδι παραθέτει μια μεταφορική προσέγγιση της ναυτίας του εαυτού βασισμένο στην θεωρία της φωτογραφικής επανιστόρησης η οποία δημιουργήθηκε μέσα από τη διδακτορική σπουδή της δημιουργού. Σε χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά θαλασσινά τοπία της Βρετανίας και της Ελλάδας ή αυτά μιας μόνο θάλασσας, οι πρωταγωνιστές, μέσα από μια παραστατική προσέγγιση της προσωπικότητας, μας αφηγούνται τα ιδιωτικά ταξίδια τους ή και μόνο αυτό της δημιουργού".

Οι "Συνομιλίες" υποστηρίχθηκαν χορηγικά από το Arts Council of England, Artists' International Development Fund Round 13.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png