"Η Κατοχή στην Αίγινα". Έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του Αργύρη Φορτούνα στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.

Με αφετηρία μία παλαιότερη εργασία της Ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γυμνασίου Κυψέλης, σχετικά με τα ναυτικά οχυρά και παρατηρητήρια στην Αίγινα,  η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Η Κατοχή στην Αίγινα" λειτουργεί από την Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης. Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της εορτής της 28ης Οκτωβρίου. Η εργασία είχε παρουσιαστεί πέρυσι στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας. Το φωτογραφικό υλικό αποτελεί προϊόν της έρευνας που είχε κάνει ο Αργύρης Φουρτούνας στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όταν έγραφε τα βιβλία του.

Η έκθεση διακρίνεται σε δύο μέρη: το πρώτο αφορά στο αρχείο του Αργύρη Φορτούνα και το δεύτερο παρουσιάζει φωτογραφίες της προπολεμικής Αίγινας. "Παρουσιάζεται μία Αίγινα εντελώς διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα", επισημαίνει ο επιμελητής της έκθεσης κύριος Γιώργος Μπήτρος, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε μία φωτογραφία που παρουσιάζει πως ήταν η παλιά εκκλησία του Αγίου Σώζοντα στα οχυρά, η οποία γκρεμίστηκε από τους Γερμανούς.

"Όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό είναι ένα κομμάτι της νεότερης ιστορίας της Αίγινας, των δύσκολων δυστυχώς χρόνων εκείνων της Γερμανικής Κατοχής και μας παρουσιάζουν μία άλλη πλευρά της ιστορίας", λέει ο κύριος Γιώργος Μπήτρος.

Αύριο Κυριακή, τελευταία ημέρα της έκθεσης οι ώρες λειτουργίας είναι: 10.00 - 12.00 το πρωί έως 17.30 - 20.30 το βράδυ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png