"Ταξίδι στον Χρόνο στο νησί της Οινώνης". Εξαιρετική η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Σαλώμης Μελισσάρη.

IMG_20240619_144538.jpg
Η έκθεση της φωτογράφου Σαλώμης Μελισσάρη, ήταν ένα πραγματικό ταξίδι στο χρόνο, μία επιτυχημένη απόπειρα, να μεταφέρει τους θεατές των εικόνων της, σε μία διαφορετική εποχή της Αίγινας, συνθέτοντας μέσα από τις διαφορές τους μία χρονική διαδρομή, ανάμεσα στην καθημερινότητα των ανθρώπων και την οπτική των κτηρίων.


Μία ιστορία εύγλωττη, ένα carpe diem για τις ιστορίες των τόπων και των ανθρώπων τους που δεν επιστρέφουν. Η Σαλώμη Μελισσάρη σ' αυτή την έκθεση επιλέγει κάθε θέμα της να παρουσιάζεται με δύο φωτογραφίες. Μία παλιά, που αποτυπώνει, δεκαετίες πριν, ένα συγκεκριμένο χώρο και μία πρόσφατη, που επίσης αποτυπώνει τον ίδιο χώρο με τα τωρινά του χαρακτηριστικά. Οι γωνίες λήψεις είναι όμοιες και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, σε ένα εγχείρημα που είναι πολύ δύσκολο.

Η έκθεση αυτή, που διοργανώθηκε από το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας", στην είσοδο του Δημαρχείου, διήρκησε από 28/5 έως 21/6/2024 και ολοκληρώθηκε χθες. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε αυτή την έκθεση και σε κάποιο εκθεσιακό χώρο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις εικόνες και να συζητήσει γι΄ αυτές, με τον δημιουργό τους.

Η Σαλώμη Μελισσάρη ξεκίνησε την φωτογραφία από την αρχή της ίδρυσης του εργαστηρίου πριν 17 χρόνια. Παίρνει ανελλιπώς μέρος σε όλες τις εκθέσεις και είναι από τα πιο δραστήρια μέλη. Εκπλήσσει συνεχώς με τη ζωντάνια της και τη συμμετοχή της.  "Η δεύτερη ατομική της έκθεση είναι η απόδειξη της επίμονης οπτικής μελέτης της στον τόπο που ζει", αναφέρει στο σημείωμα της έκθεσης ο φωτογράφος Άρης Παύλος, που είχε την επιμέλεια.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png