Ο "Κούρος" της γλύπτριας Helen Mudie-Ιωαννίδου, σε ένα δημιουργικό pop up exhibition.

Ένα δημιουργικό installation με αρκετές δυσκολίες και σύνθετες απαιτήσεις, πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Μαραθώνα. Η γλύπτρια Helen Mudie-Ιωαννίδου και ο φωτογράφος Κώστας Ιωαννίδης, προχώρησαν στη δημιουργία ενός pop up exhibition χρησιμοποιώντας ένα κεραμικό άγαλμα με ύψος 1,81 cm. Πρόκειται για ένα γλυπτό που είχε παρουσιαστεί δύο χρόνια νωρίτερα σε έκθεση κεραμικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Η Helen Mudie-Ιωαννίδου μιλώντας στο Aegina Portal είπε:

"Ο Κούρος είναι ένας μοντέρνος Κούρος, είναι η δική μου αντίληψη, πως θα είναι ένας Κούρος σήμερα. Πως θα ήθελα έναν Κούρο σήμερα. Τον είχα φτιάξει για το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αίγινα, για την έκθεση του 2015, που οργάνωσε Αίγινα και Κεραμική και είναι το μεγαλύτερο άγαλμα που έχω φτιάξει ποτέ και το πιο δύσκολο τεχνικά, γιατί είναι φτιαγμένο από πηλό, μετά έπρεπε να κοπεί, να ψηθεί σε πολλά κομμάτια και να ξαναστηθεί. Σήμερα, μετά από όλη αυτή τη διαδικασία, είναι λίγο παραπάνω από το φυσικό μέγεθος, περίπου 1,85.

Σκεφτήκαμε με τον άντρα μου, να κάνουμε κάποιο pop up exhibition στην Αίγινα και έτσι πήγαμε μια πρωί - πρωί στον Μαραθώνα, στα ρηχά εκεί και "βάδισε" ο Κούρος έξω στα ρηχά, προς τη Μονή, αφήνοντας τα αποτυπώματα του στην άμμο"
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png