Αποκαλυπτήρια γλυπτού του Νεκτάριου Κοντοβράκη στο πάρκο της ψαραγοράς.


Τα αποκαλυπτήρια ενός γλυπτού του εικαστικού Νεκτάριου Κοντοβράκη, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο πάρκο της ψαραγοράς. Πρόκειται για ένα γλυπτό κατασκευασμένο από ξύλο και μέταλλο. Το σώμα του γλυπτού είναι ο κορμός ενός μεγάλου πεύκου που βρίσκονταν για δεκαετίες σε αυτόν τον χώρο. Ένα μήνα πριν ο Αιγινήτης δημιουργός ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε αυτό το έργο, δίνοντας σχήμα στον κορμό. Είναι μία στήλη με δύο γυναικείες φιγούρες από την μυθολογία του νησιού: την Αφαία και την Αίγινα.

Σήμερα το μεσημέρι το πάρκο της ψαραγοράς γέμισε από κόσμο, που περίμενε να δει τα αποκαλυπτήρια του έργου. Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης, που μίλησε για την προσφορά του Νεκτάριου Κοντοβράκη στην τέχνη και την Αίγινα. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε το Νεκτάριος Κοντοβράκης που μίλησε στο κοινό για το έργο του και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί.

Το έργο το αφιέρωσε στην Αίγινα και στον αείμνηστο Χρήστο Καπράλο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png