Η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.

Η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας στο φανάρι του Μπούζα, έγινε για πρώτη φορά το 2011. Ήταν μία επιλογή που "έβγαλε" την αναβίωση του εθίμου από το πλαίσιο μιας λαογραφικής καταγραφής, έξω, κοντά στον κόσμο. Τα χρόνια πέρασαν και η αναβίωση, απέκτησε τη δική της υπόσταση και το δικό της τελετουργικό, κερδίζοντας  παράλληλα δεκάδες νέους φίλους, που από τότε το παρακολουθούν ανελλιπώς. Χθες ο κ. Νεκτάριος Μπόγρης ήταν εκεί για μία ακόμη χρονιά, προσφέροντας εθελοντικά τις γνώσεις του και την απαραίτητη εργασία. Μαζί και άλλοι εθελοντές.

Η συμμετοχή του εκπαιδευτικού κυρίου Κώστα Σταυρόπουλου, έδωσε μία επιπλέον ώθηση, όπως βέβαια η πρόεδρος κυρία Φλώρα Αλυφαντή, τα νέα και τα παλιά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που βλέπουν τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται με την αθρόα συμμετοχή παιδιών και νέων ανθρώπων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png