Η αναβίωση του εθίμου του "Λειδινού" στην Κυψέλη. Στόχος η ανάδειξη των επιμέρους παραδοσιακών στοιχείων του εθίμου.

Η αναβίωση του εθίμου του "Λειδινού", πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Κυψέλη. Η εκδήλωση είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες χρονιές κι αυτό προφανώς συνδέεται με το ενδιαφέρον που έδειξε για την αναβίωση του εθίμου το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Η εκδήλωση που επί σειρά ετών διοργανώνεται από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κυψέλης, είχε περισσότερα αυτούσια στοιχεία της παράδοσης, τόσο που δεν έμοιαζε με ένα δρώμενο που παραπέμπει σε αναβίωση, αλλά η απόδοση ενός εθίμου που εξελίσσετε μαζί με την καθημερινότητα των κατοίκων.

Το ομοίωμα του "Λειδινού" δημιουργήθηκε από τις κυρίες της περιοχής σε χώρο δίπλα στο οπωροπωλείο του κυρίου Πούντου και με πομπή μεταφέρθηκε στην πλατεία της Κυψέλης, όπου και ολοκληρώθηκε. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Κυψέλης.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png