Η αναβίωση του εθίμου του Λειδινού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης.


Με μεγάλη προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών του νησιού, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης η καθιερωμένη αναβίωση του εθίμου του Λειδινού, που επιμελείται επί σειρά ετών ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της 9ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας κυρία Καίτη Σαλπεά και στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του εθίμου από την πρόεδρο του διοργανωτή συλλόγου κυρία Μάρθα Κουτρουμάνου.

Ακολούθησε η αναβίωση του εθίμου από τις κυρίες, μέλη του συλλόγου, που και φέτος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην οργάνωση της εκδήλωσης και στην παρουσίαση και ερμηνεία των λαογραφικών στοιχείων της. Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα του συλλόγου, μουσική από την "Εστουδιαντίνα της Αίγινας" και κεράσματα.

 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png