Εγκαίνια για την έκθεση "Παλαιών Αγροτικών Εργαλείων" στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.

Ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μία ειδική έκθεση, η οποία επικεντρώνεται σε αντικείμενα - εργαλεία της αγροτικής ζωής στην Αίγινα. Ο τίτλος της έκθεσης είναι "Έκθεση Παλαιών Αγροτικών Εργαλείων" και παρουσιάζει σπάνια, πια, γεωργικά και άλλα αντικείμενα από την ιδιωτική συλλογή του Ανδρέα Κάππου. Μία πρώτη προσέγγιση αυτής της έκθεσης είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 2007. "Είναι σπάνια κομμάτια και αυθεντικά, είναι πολύ παλαιά. Το όμορφο είναι ότι όλα αυτά μαρτυρούν τις παλιές ασχολίες και τα παλαιά επαγγέλματα της Αίγινας που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή παράγοντα, όπως είναι το θέρισμα, το αλώνισμα, το όργωμα", λέει ο κύριος Γιώργος Μπήτρος, μιλώντας στο Aegina Portal.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης οικιακά αντικείμενα, όπως μία παγωτομηχανή, η βεδούρα, ένα δοχείο μέσα στο οποίο συνέλεγαν το γάλα από τα ζώα. "Όλα αυτά έχουν όχι απλά λαογραφική, αλλά και πολιτιστική αξία, γιατί παραπέμπουν σε παλαιότερες δεκαετίες και κυρίως στην παλιά αγροτική ζωή", επισημαίνει ο κύριος Μπήτρος, που αναρωτιέται για την τύχη τους στο μέλλον, αν δεν καταγραφούν και βρουν μία μόνιμη θέση σε κάποιο χώρο. Προτείνει τη δημιουργία τοπικών σημείων παρουσίασης, ανά δημοτική κοινότητα, σε αίθουσες σχολείων που δεν λειτουργούν πια ή άλλους χώρους. "Πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού", τονίζει.

Στην έκθεση διατίθεται εντελώς δωρεάν ένα 15σέλιδο έντυπο με τίτλο "Το παραδοσιακό αγροτικό σπίτι της Αίγινας και η οικιακή οικονομία" του Γιώργου Μπήτρου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png