Η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά η αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας. Ο ήρεμος κόλπος στο "Φανάρι του Μπούζα", μπροστά από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, φιλοξένησε την εκδήλωση που ξεκίνησε μέσα σε μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, την ώρα που ο καλοκαιρινός ήλιος έδυε στα γαλάζια νερά του Αργοσαρωνικού. Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του διοργανωτή συλλόγου, η πρόεδρός του κυρία Φλώρα Αλυφαντή, ενώ τα λαογραφικά στοιχεία του "Κλήδονα" παρουσίασαν οι κυρίες Αρχοντούλα Γεωργοπούλου και Αθηνά Χαρτοφύλακα.

Ακολούθησε μία στιχομυθία ανάμεσα στην κυρία Φλώρα Αλυφαντή και μία συντροφιά παιδιών, σκοπός της οποίας ήταν η περιγραφή του εθίμου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το άνοιγμα του "Κλήδονα", που πλαισιώθηκε με τη γνώριμη ατμόσφαιρα του εθίμου. Η εκδήλωση περιελάμβανε μεζέδες, χορό, μουσική και βέβαια "τελετουργικό" της μεγάλης φωτιάς που αποτελεί την ολοκλήρωση της αναβίωσης, που τόσο επιμελημένα υλοποιούν τα μέλη του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png