Η αναβίωση του εθίμου του Λειδινού στην Κυψέλη. Επιτυχημένη και με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ η εκδήλωση για την αναβίωση του εθίμου του Λειδινού στην Κυψέλη, που έγινε στο προαύλιο του δημοτικό σχολείου της περιοχής. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης, που είναι και ο διοργανωτής φορέας της αναβίωσης, κύριος Γιώργος Μουτσάτσος και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης . Ο κύριος Γιώργος Μουτσάτσος και η κυρία Κυριακή Χρυσού παρουσίασαν λαογραφικά και άλλα στοιχεία για το έθιμο του Λειδινού. Μετά το τέλος της παρουσίασης, νέα παιδιά, μέλη των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου μετέφεραν το ομοίωμα του Λειδινού στο χώρο της εκδήλωσης. Κυρίαρχο στοιχείο η ζωντάνια και η αστείρευτη ενέργεια των μελών των χορευτικών τμημάτων, που εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις, με τα ευρηματικά στοιχεία της παρουσίασης τους και με τη γενικότερη συμμετοχή τους το κοινό.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο βουλευτής κύριος Κώστας Κατσαφάδος, μέλη της διοίκησης του Δήμου Αίγινας, δημοτικοί σύμβουλοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού και πλήθος κόσμου. Το σχεδιασμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κυρία Αγγελική Λαζάρου, υπεύθυνη διδασκαλίας των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png