Έκθεση οικογενειακών κειμηλίων στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.

Μία έκθεση λαογραφικού χαρακτήρα, αλλά ιδιαίτερα ζωντανής, καθώς τα οικογενειακά κειμήλια που παρουσιάζονται σε αυτή "συνομιλούν" με τον επισκέπτη και αφηγούνται τις προσωπικές ιστορίες, την καθημερινότητα, την τέχνη και το μεράκι, τις προσδοκίες για το μέλλον, των ανθρώπων που τα δημιούργησαν, φιλοξενεί αυτή την περίοδο το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης. Η έκθεση, που σε αυτή την εκδοχή της δίνει ιδιαίτερα έμφαση σε χειροποίητα ενδύματα, χρηστικά αντικείμενα και φορεσιές, είχε πρωτοπαρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2005.

Πρόκειται για οικογενειακά κειμήλια της οικογένειας Γελαδάκη από την περιοχή των Αγίων Ασωμάτων. Ο εκπαιδευτικός κύριος Γιώργος Μπήτρος, που έχει και την επιμέλεια της έκθεσης, μιλώντας στο Aegina Portal εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αυτά τα αντικείμενα έχουν σημαντική λαογραφική αξία, προτείνοντας μάλιστα τη δημιουργία χώρων όπου παρόμοια αντικείμενα θα εκτίθενται μόνιμα, σε κάθε περιοχή νησιού.

Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή και Δευτέρα και ώρες 19.00 μ.μ. έως 21.30 μ.μ. μέχρι και την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png