Η αναβίωση του εθίμου του "Κλήδονα" από το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.

Για τέταρτη χρονιά φέτος ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας αναβίωσε το έθιμο του "Κλήδονα" στους Αγίους Αποστόλους δίπλα από το γραφικό "Φανάρι του Μπούζα". Η εκδήλωση έγινε χθες και ξεκίνησε αργά το απόγευμα, λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Το έθιμο έχει τη δική του γοητεία, καθώς ανασύρει αγαπημένες εικόνες στους παλαιότερους, που συχνά παρουσιάζουν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες για το "αμίλητο νερό", ενώ οι κυρίες του συλλόγου πάντα φροντίζουν να περιγράφουν αναλυτικά όλη τη διαδικασία, δημιουργώντας την αναγκαία ατμόσφαιρα για τη συνέχεια της βραδιάς.

Το άνοιγμα του κλήδονα και όλα όσα το συνοδεύουν φέρνει χαρά και πειράγματα, ενισχύοντας τη συμμετοχή του κοινού, με το ενδιαφέρον του να κορυφώνεται όσο η ώρα περνά και τα χρώματα του δειλινού διαγράφονται στον ορίζοντα. Τότε η μεγάλη φωτιά ανάβει και τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια ρίχνονται στις φλόγες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png