"Γέννηση, βάπτιση, γάμος". Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

"Γέννηση, βάπτιση, γάμος", είναι ο τίτλος της έκθεσης λαογραφικού περιεχομένου τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας. Πρόκειται για μία έκθεση με τα αντικείμενα της οποίας ο επισκέπτης μπορεί να ταξιδέψει στο παρελθόν και να αναβιώσει με τη φαντασία του την ατμόσφαιρα τριών εκ των πιο σημαντικών στιγμών του κοινωνικού βίου: της γέννησης, της βάπτισης και του γάμου. Πρόκειται για μία "απαιτητική" έκθεση, κάτι που παραδέχονται και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, που είναι και ο φορέας της έκθεσης. Ο χαρακτηρισμός έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι απαιτήθηκε πολύς χρόνος και προσπάθεια, προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα αντικείμενα, τα είδη ρουχισμού και όλα τα άλλα που συνθέτουν το περιεχόμενο της.

Μεγάλη προσπάθεια χρειάστηκε επίσης για το στήσιμο της, την τοποθέτηση των αντικειμένων και του ρουχισμού, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει η διαρρύθμιση μίας μικρογραφίας των χώρων που υπό κανονικές συνθήκες βρίσκονταν αυτά τα αντικείμενα. Τα εκθέματα προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές και όχι μόνο από την Αίγινα. Σε πολλές περιπτώσεις πολλά αυτά αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης, ενώ κάποια άλλα προκαλούν το ενδιαφέρον με τον τρόπο που "αφηγούνται" στον επισκέπτη τις καθημερινές συνήθειες και τις προτεραιότητες τις ζωής των ιδιοκτητών τους. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων χθες, δεκάδες ήταν κάτοικοι και οι φίλοι του νησιού που επισκέφθηκαν την έκθεση. Διάρκεια: 10-19 Μαίου.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης εδώ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png