Ο εορτασμός του Αγίου Σεραφείμ, προστάτη των γεωργών. Μία γιορτή που άντεξε στο χρόνο. .

Μια γιορτή στην καρδιά της άνοιξης, κοντά στις πύλες του καλοκαιριού και η ύπαιθρος του νησιού μπορεί ακόμη να επιβάλλεται στις αισθήσεις, η γη της Αίγινας μπορεί ακόμη να δίνει καρπούς και η γεωργοί του νησιού να θυμούνται τον προστάτη τους άγιο, τον Άγιο Σεραφείμ. Παραμονή των εκλογών, μακριά από το πολύβουο κέντρο, στην άκρη ενός φιστικιώνα στην περιοχή του Μαραθώνα η παράδοση συνεχίζεται. Είναι η παραμονή του εορτασμού του Αγίου Σεραφείμ και η ακολουθία του εσπερινού ξεκινά, ξυπνώντας μνήμες στους παλαιότερους.


Σύμφωνα με τα λαογραφικά στοιχεία του νησιού ανήμερα της εορτής του Αγίου Σεραφείμ, με τον αγιασμό που έπαιρναν από την εκκλησία, οι γεωργοί έκαναν αγιασμό στις καλλιέργειες τους στα χωράφια, αλλά και στα σπίτια τους, αφού ο Άγιος Σεραφείμ ήταν γιατρός. Άλλωστε σύμφωνα με αφηγήσεις που έχουν διασωθεί, κάποτε οι γεωργοί της Αίγινας κινδύνεψαν από ένα μεγάλο σμήνος από ακρίδες, αλλά η δέηση που έκαναν στον Άγιο Σεραφείμ τους προστάτεψε διώχνοντας τες μακριά. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png