"Καλές Λαμπρές" ήταν σύμφωνα με την λαογραφική μας παράδοση η ευχή της Ανάστασης στην Αίγινα και σε πολλές περιπτώσεις εξακολουθεί να είναι. Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα η ευχή ακούγονταν από στόμα σε στόμα. Το τραπέζι της ημέρας ήθελε το κυρίως γεύμα να αποτελείται από χοιρινό στο φούρνο, ενώ αργότερα έγινε ο οβελίας όπως άλλωστε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το γλύκισμα της ημέρας στην Αίγινα ήταν η "γαλόπιτα", ένα είδος γαλακτομπούρεκου, που ακόμη και σήμερα φτιάχνουν οι γυναίκες στα σπίτια του νησιού. Η γαλόπιτα ήταν φτιαγμένη μόνο από γάλα και δεν είχε την κρούστα φύλλου που έχει το κλασσικό γαλακτομπούρεκο. Μία ακόμη παράδοση στην Αίγινα ήταν τα λαμπροκούλουρα, τα οποία έφτιαχναν τα κορίτσια. Στη μέση του ψωμιού έβαζαν ένα αυγό και το πήγαιναν στους γονείς τους. Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, όπως γινόταν και εξακολουθεί να γίνει η ακολουθία της Αγάπης.