Το Πολυτεχνείο επισκέπτεται το σπίτι του Ροδάκη.


Γράφει ο Νεκτάριος Κουκούλης.
Ένα εκπαιδευτικό διήμερο πέρασαν στην Αίγινα οι πρωτοετείς φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πάνω από 200 φοιτητές, επισκέφτηκαν στα πλαίσια της πρώτης πρακτικής άσκησης "επί οικοπέδου" όπως λέγεται, επιλεγμένους χώρους σημαντικούς για την κατάρτιση και ευαισθητοποίηση τους χώρους με στοιχεία παραδοσιακής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Αναλυτικά έγιναν επισκέψεις στις κατοικίες των κ.κ. Αλεξίου, Γρηγοριάδη, Δεκαβάλλα, Μπαλιάν καθώς και το σπίτι του Γ. Μόραλη, που είναι κατασκευασμένες με σημαντικά χαρακτηριστικά νεότερης αρχιτεκτονικής.


Επίσης έγινε επίσκεψη στο Ναό Αφαίας και στο Μουσείο Καπράλου. Εξαιρετικός προορισμός για όλους ήταν το Σπίτι του Ροδάκη. Τους έγιναν ομιλίες από τον καθηγητή κ. Τάση Παπαϊωάννου από επιστημονικής πλευράς και τον εκπαιδευτικό κ. Νεκτάριο Κουκούλη από ιστορική και βιωματική πλευρά, ενώ παρεμβάσεις έκαναν και οι άλλοι συνοδοί καθηγητές κ.κ. Ρόκος, Φωτίου, Δεμίρη, Πορτάλιου και Μαρλαντή. Η συναισθηματική φόρτιση των φοιτητών αλλά και των άλλων ήταν διάχυτη, πράγμα που δείχνει το έντονο ενδιαφέρον του Πολυτεχνείου, μετά τις προσπάθειες επαναφοράς στη δημοσιότητα του θέματος, πριν το Μνημείο καταρρεύσει.

Ήταν μια επίσκεψη που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, γιατί εκτός από το γεγονός καθεαυτό, στέλνει ένα μήνυμα προς κάθε αποδέκτη γαι τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού που διαθέτει η Αίγινα και παραμένουν αναξιοποίητες. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριος Τάση Παπαϊωάννου, τους συνοδούς καθηγητές και όλα τα μέλη της εκδρομής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png