Επίσκεψη γυναικών από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Γλυφάδας στο Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.


Η μεγάλη αγάπη για την παράδοση και την διατήρηση της, αλλά και η αφοσίωση στη τέχνη του κοπανελιού έφεραν τις κυρίες του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Γλυφάδας στην Αίγινα, για να μάθουν το δικό μας Αιγινήτικο κοπανέλι. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στο εντευκτήριο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Οι κυρίες του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Γλυφάδας γνωρίζοντας την τέχνη του Κρητικού κοπανελιού θέλησαν να μάθουν περισσότερα για το Αιγινήτικο κοπανέλι καθώς και να διδαχτούν τον τρόπο κατασκευής αυτής της περίτεχνης δαντέλας.

Με δασκάλα την κυρία Μαρία Μαργαρώνη το μάθημα ξεκίνησε και ο ενθουσιασμός δεν άργησε να έρθει. O τρόπος πλεξίματος λίγο διαφορετικός, καθώς και τα γυρίσματα της κλωστής, που στο κρητικό κοπανέλι συνηθίζεται να είναι και λίγο πιο χοντρή, ενώ πραγματικά μεγαλύτερη διαφορά τα Αιγινήτικα σχέδια και η πολυπλοκότητα τους, σε σχέση με τις λιτές γραμμές του Κρητικού. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν κάθε Παρασκευή για την επόμενη περίοδο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png