Περίλαμπρος ο ναός της Αφαίας, σε ένα σπάνιο μουσικό ταξίδι, με τον Σταύρο Ξαρχάκο.

20241012_203457.jpg
Ένα μοναδικό "Ταξίδι στο Φως", ήταν η συναυλία του σπουδαίου μαέστρου Σταύρου Ξαρχάκου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ναό της Αφαίας στην Αίγινα.


Η συναυλία έγινε στο πλαίσιο της σειράς των συναυλιών, του μεγάλου δημιουργού, σε εμβληματικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα.

20241012_195538.jpg
Ο Σταύρος Ξαρχάκος, συνοδευόμενος από τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Γιάννη Κότσιρα και Ηρώ Σαΐα, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με αγαπημένες μελωδίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική μουσική εμπειρία, που ανέδειξε ακόμη περισσότερο η ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών, προσδίδοντας έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στη μαγευτική αυτή βραδιά, που καθήλωσε τους θεατές.

20241012_203826.jpg
Μία από τις κορυφαίες στιγμές της εκδήλωσης, ήταν όταν στο κλείσιμο της βραδιάς, ο Σταύρος Ξαρχάκος, μίλησε για μία εμπειρία που είχε ζήσει πολλά χρόνια πριν στον ίδιο χώρο, παρέα τότε με τον αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη, που ονομάτισε το ναό της Αφαίας Αθηνάς, ως " ναό της Αρετούσας Αθηνάς", τραγουδώντας τον Ερωτόκριτο. 

20241012_203825.jpg
Η συναυλία αυτή, η είσοδος της οποίας ήταν δωρεάν - όπως και όλες που θα ακολουθήσουν τόσο μέσα στο 2024, όσο και το 2025 - έχει ως στόχο να γεφυρώσει το αρχαίο με το σύγχρονο και να φέρει το κοινό κοντά στην αέναη ελληνική παράδοση και εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της "METLEN Energy & Metals", με σκοπό την ανάδειξη και προστασία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png