Ενδεχομένως κανείς να μην περίμενε κάτι λιγότερο, σε μία θεατρική παράσταση που στους συντελεστές συμμετείχε ο Βαγγέλης Πιτσιλός, κάνοντας τις χορογραφίες αυτή τη φορά, όπως και τη σύλληψη και την απόδοση του κειμένου μαζί με την Ευαγγελία Ρεκλείτη. Η παράσταση με την ονομασία "Μῆνις", αποτελεί, πια, μια σφραγίδα, το στίγμα μιας σκεπτόμενης γενιάς που δεν σταμάτησε να κουβαλά στη "φαρέτρα" της, όσο βαριά κι αν είναι αυτή, αρχαίους τραγικούς, με μηνύματα ξεκάθαρα κι αξίες που μοιάζουν με ζεστό φως. Να πως παρουσίασε η Ευαγγελία Ρεκλείτη την ετήσια καλοκαιρινή παράσταση του γυμναστηρίου ΝΑΜΑ, την Παρασκευή στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Κυψέλης:
"Στο έργο Μῆνις είναι η ελληνική ψυχή αυτή που θρηνεί, γιατί τις παίρνουν τα παιδιά της, τη γη της, την ελπίδα της, την αξιοπρέπειά της. Τη θέλουν σκλάβα, και η αιτία; Τότε την είπα ωραία Ελένη, τώρα την είπαν χρέος, μα αν ξεγυμνωθεί η αλήθεια, έτσι και τότε, όπως και τώρα η αλήθεια είναι μία: το χρήμα και η εξουσία. Μα ακόμη και αν θέλουν να σου κλείσουν το στόμα, να σε φυλακίσουν, να σε φοβίσουν, να σου βάλουν το χέρι να ψηφίσει ναι όταν η ψυχή σου λέει όχι, γιατί σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για να ελέγξουν τη σκέψη, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις σου, ακόμη κι αν προσπαθήσουν να κλέψουν τη χαρά και την ελπίδα σου, δεν θα μπορέσουν ποτέ μα ποτέ, να γίνουν κύριοι και κάτοχοι του πνεύματός σου, γιατί το πνεύμα δεν φυλακίζεται".
Στην παράσταση όσοι συμμετείχαν το έκαναν με την ψυχή τους κι αυτό φάνηκε. Το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να απολαύσει τη Στέλλα Πάσχα σε ένα διαφορετικό ρόλο. Η ερμηνεία της στιβαρή και συμπαγής, μαζί με το χορό, οδήγησε, στην κάθαρση, στο λυτρωτικό γέλιο των παιδιών.
Το απαιτητικό κομμάτι της φωτογραφίας και των φωτισμών έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία και δημιουργικότητα η φωτογράφος Βασιλική Ταντάουι. Την τεχνική υποστήριξη έκανε ο κύριος Νίκος Κωστάκος.