Το "Επείγοντα περιστατικά" του Αρκά, από το Σύλλογο Φίλων του Δημοτικού Θεάτρου Αίγινας.

DSC 0018 anna gerali

Το έργο του Αρκά "Επείγοντα περιστατικά" ανέβασε φέτος το χειμώνα η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Φίλων του Δημοτικού Θεάτρου Αίγινας σε σκηνοθεσία της Άννας Γεραλή. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 9 Δεκεμβρίου αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Η κυρία Άννα Γεραλή μίλησε σήμερα στο Aegina Portal παρουσιάζοντας το διπλό έργο του κομίστα Αρκά: "Εχθροί εξ αίματος" και "Βιολογικός μετανάστης". "Φέτος ο σύλλογός μας ο Σύλλογος Φίλων του Δημοτικού Θεάτρου Αίγινας, ανεβάζει εδώ στο Δημοτικό Θέατρο της Αίγινας όπως πάντα, δύο έργα του Αρκά που ουσιαστικά το ένα είναι σαν η συνέχεια του άλλου. Γιατί; γιατί και τα δύο συμβαίνουν μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό και οι ήρωες είναι τα όργανα του ανθρώπου" εξηγεί η κυρία Γεραλή.

Σχετικά με τη θεατρική παράσταση αναφέρει: "Το έργο είναι του Αρκά, αυτού του σπουδαίου γελοιογράφου, ο οποίος μας έχει εκπλήξει τα τελευταία χρόνια και γράφει θέατρο σαν να είναι ένας πάρα πολύ έμπειρος θεατρικός συγγραφέας. Με πάρα πολύ χιούμορ, το γνωστό χιούμορ του Αρκά το "δηλητηριώδες" και με πάρα πολύ σημασία. Τα έργα είναι πάρα πολύ αστεία, αλλά κρύβουν και πάρα πολλά μηνύματα, όχι κομματικά αλλά καθαρά πολιτικά, με την έννοια της πολιτικής που έχει σχέση με την κοινωνία. Με το ενδιαφέρον για την κοινωνία, για τον άνθρωπο. Η κριτική του είναι καταπληκτική, πάρα πολύ ωραία, πάρα πολύ ευφυής, άλλωστε τον ξέρουμε τον Αρκά οι περισσότεροι σχεδόν από τα βιβλία και τις γελοιογραφίες του. Είχαμε την πολύ μεγάλη τιμή να μας προσφέρει τα δικαιώματα των έργων του χωρίς καμία αμοιβή και βεβαίως τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, από εκεί και πέρα εσείς θα κρίνετε", λέει χαμογελώντας.

Ευχαρίστησε την ΚΕΔΑ που παραχώρησε το Δημοτικό Θέατρο Αίγινας. "Ελπίζουμε ότι πάντα θα προσφέρουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του νησιού, τουλάχιστον σε ότι έχει σχέση με το θέατρο και τον πολιτισμό", τόνισε η κυρία Γεραλή, που ευχαρίστησε επίσης το θεατρόφιλο κοινό της Αίγινας που παρακολουθούν τις παραστάσεις της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λευτέρης Βατικιώτης, Λευτέρης Μακρίδης, Στέλλα Πάσχα, Βενετία Τρίμη, Λία Σίμαν .
Σκηνοθεσία: Άννα Γεραλή.
Φωτισμός: Συράκος Δανάλης

Η κύρια Άννα Γεραλή ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Περσεφόνη Λαλιώτη.

Παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή - Σάββατο και Κυριακή από 9 Δεκεμβρίου έως 29 Ιανουαρίου.
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30 - Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png