Συνεχίζονται οι εξαιρετικές παραστάσεις από το 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.


"Ο Χορός της Εξουσίας - Αγαμέμνων - Κλυταιμνήστρα-Ορέστης", ήταν η παράσταση που παρακολούθησε την Τετάρτη το κοινό του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη και πρωταγωνιστές την Φωτεινή Φιλοσόφου, τον Γιάννη Νικολαϊδη και τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο. "Τα πρόσωπα του μύθου, όταν τα πήρε ο Ποιητής και τα ξανάπλασε, έπαψαν να είναι σύμβολα μονάχα. Γίνανε οντότητες, πλάσματα ζωντανά, αυθύπαρκτα και αυτόνομα, με σάρκα και με αίμα. Δεν τα αγγίζει ο χρόνος, ζουν και υπάρχουν πάντοτε εκτός της ιστορίας, σ ένα αέναο παρόν. Σήμερα επιστρέφουνε κι έχουν πολλά να πούνε. Θύματα και θύτες, ένοχοι κι αθώοι συγκρούονται και πάλι. Καθένας προβάλλει τη δική του αλήθεια και διεκδικεί τη δικαίωση".

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου που αποφασίζει μετά από πολλά (ή μήπως λίγα;) χρόνια πορείας στο θέατρο, να κάνει μια παράσταση στην οποία θα ερμηνεύσει τους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε ως τώρα. "Οι 100 Ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω" είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης. Με διάθεση αυτοσαρκασμού και μέσα από το "δράμα" ενός ηθοποιού σε υπαρξιακό πανικό, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου ασχολείται με όλα τα ζητήματα που μπορεί να απασχολούν έναν άντρα σε κρίση ηλικίας, και μιλάει επί της ουσίας για την αγωνία της αποδοχής και τον φόβο της απόρριψης σε μια κοινωνία που όλα έχουν γίνει "έξυπνα" και αψεγάδιαστα.

Η παράσταση ξεκινά στις 9:15 μ.μ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png