Η Γ' τάξη του Γενικού Λυκείου Αίγινας παρουσιάζει το "Καπηλειό της Μαριωρής". Στις 22 Δεκεμβρίου η τελευταία παράσταση.


Video: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Μία όμορφη θεατρική παράσταση παρουσιάζουν οι μαθητές της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου Αίγινας στην αίθουσα εκδηλώσεων "Σοφία Μηλιώτη". Η παράσταση έχει τίτλο το "Καπηλειό της Μαριωρής", σε σκηνοθεσία του Θωμά Κουρκούνα, εκπαιδευτικού του ΓΕΛ και κείμενο του Κωνσταντίνου Καρούσου. "Είναι δεκαετία του '60 και η Αθήνα προετοιμάζεται να υποδεχθεί την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Την παραμονή, οι πιο πλούσιες οικογένειες της Αθήνας μαζεύονται για να γιορτάσουν στο πιο διάσημο Καπηλειό της πόλης που μαζευόταν όλη η Ελίτ της καλής κοινωνίας. Το παρελθόν όλων των παρευρισκομένων συνδέεται με ένα άτομο που θα δούμε. Η βραδιά κυλούσε όμορφα μέχρι που ένα τραγικό γεγονός έφερε τα πάνω κάτω." Το κοινό είναι ο guest star της παράστασης και σε όλες τις παραστάσεις που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα η παρουσία του ήταν όχι μόνο ενεργή, αλλά και πολυπληθής.

Είναι μια σχολική θεατρική παράσταση που έχει γίνει με πολύ κέφι και προσπάθεια. Η θεατρική ομάδα διέθεσε δύο μήνες στην προετοιμασία της. Ο στόχος της, εκτός από τη διασκέδαση του κοινού, είναι να γίνει εφικτή για όλους τους μαθητές της Γ' τάξης του Γενικού Λυκείου Αίγινας η πενθήμερη εκδρομή. Ο Κωνσταντίνος Καρούζος, μέχρι πριν από λίγο καιρό μαθητής του ΓΕΛ και πλέον φοιτητής, διέθεσε και εκείνος αφιλοκερδώς το χρόνο του ώστε να γράψει το έργο το "Καπηλειό της Μαριωρής", άλλωστε ήδη έχει παρουσιάσει συγγραφική δουλειά εκδίδοντας το πρώτο του βιβλίο.

Όπως εξήγησε ο σκηνοθέτης του έργου Θωμάς Κουρκούνας, που είναι πάντα ευρηματικός και στέκεται δίπλα στους μαθητές του, όποιος θέλει όμως μπορεί βγαίνοντας να αφήσει ότι θέλει σε ένα κουτί που υπάρχει εκεί, ώστε όλα τα παιδιά της Γ' Τάξης να πάνε στην πενθήμερη. Το εισιτήριο για την παράσταση είναι 4 ευρώ. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!

Για όσους δεν πρόλαβαν υπάρχει μία ακόμη παράσταση στις 22 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Σοφία Μηλιώτη" στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.

Συντελεστές της παράστασης:
Κείμενο: Κωνσταντίνος Καρούσος.
Σκηνοθεσία: Θωμάς Κουρκούνας.
Ηθοποιοί: Θωμάς Κουρκούνας, Τόνια Πουλάκη, Γκέρντα Μπεχάρη, Μπουγιάνα Πρένγκα, Ιωσήφ Μιγκαχεντ, Μαίρη Πετρίτη, Τζουλιανα Σαμπανι, Αλέξανδρος Ρουξ, Πηνελόπη Δαρεμά, Γιάννης Πασχάλης, ΙωάνναΚωστοπούλου, Στέλιος Κακούσης, Έλενα Ροδίτη, Στέφανος Τζίτζης, Βασιλική Τριανταφύλλου, Χρήστος Ρουμελιώτης, Σπύρος Τζίτζης και αφηγήτρια η Άντζελα Τόσκου.
Χορευτές: Βαγγέλης Στενακης, Όλγα Κλώνου, Νεκταρία Κοπανά, Ευαγγελία Κανάκη, Φλωρεντία Μαλτέζου.
Στα φώτα είναι ο Γιώργος Κουκούλης.

Ευχαριστίες:
Στο διευθυντή του Γενικού Λυκείου κ. Γιάννη Πουντο, στο σύλλογο των καθηγητών και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την υποστήριξη τους.
Στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Ασωμάτων και Κοντού κ. Ξανθή Σώρρου για την παραχώρηση των σκηνικών, καθώς και την χοροδιδάσκαλο κ. Μάρθα Χαρτοφύλακα για την προετοιμασία των χορευτών.
Τον κ. Ευάγγελο Πουλάκη για την δωρεά υλικών που χρειάστηκαν για τα σκηνικά.
Τον κ. Παναγιώτη Χελιώτη για την δωρεά των ξύλων που χρησίμευσαν για την προέκταση της σκηνής.
Την κ. Ευαγγελία Χατζοπούλου για την δημιουργία της τοιχογραφίας.
Τον κ. Κυριάκο Αλυφαντή για την δωρεά ξύλων.
Την κ. Ανθή Λαλαούνη για την υποστήριξη της.
Τους κ. Νικόλαο και Μαρδικούλα Καρούσου για την χορηγία του στολίσματος.
Τον κ. Πάσχο Τατέι για την προσφορά του.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png