H Θεατρική Ομάδα Κυψέλης, επέστρεψε στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου, με ένα καινούριο έργο του Γιώργου Μπήτρου και αναρωτιέται "Τι κάνουμε τώρα;". Αυτός είναι ο τίτλος του έργου, που παίρνει αφορμή από μια παλιά ελληνική ταινία.
Το βράδυ της Κυριακής η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης ήταν γεμάτη από κόσμο. Η Θεατρική Ομάδα Κυψέλης έχει ένα μεγάλο και πιστό κοινό. Ένα θεατρικό σχήμα, που όλα αυτά τα χρόνια έμαθε να ξεπερνά τα εμπόδια, να πατάει γερά στο σανίδι και προσφέρει γέλιο και χαρά στον κόσμο. Είναι υπέροχο να βλέπει κανείς τα μέλη της ομάδας να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται, σε μία θεατρική διαδρομή που ξεκίνησε όταν ήταν παιδιά και τώρα οδεύει στη δεύτερη δεκαετία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως ένα κουτί στην είσοδο υπενθυμίζει ότι οι παραστάσεις έχουν ως στόχο όχι μόνο την ψυχαγωγία, αλλά και την ενίσχυση του καθημερινού συσσιτίου του Λεουσείου Ιδρύματος.
O Γιώργος Μπήτρος λέει για την παράσταση: "«Τι κάνουμε τώρα;», είναι μία ερώτηση η οποία μπορεί να απευθυνθεί στον οποιονδήποτε, αλλά μπορεί να την διατυπώσει κι ο καθένας. Ζήσαμε πάρα πολλά αυτά τα τελευταία χρόνια, ζήσαμε μία κρίση, ζήσαμε χρεοκοπία του ΔΝΤ, ζήσαμε το covid, ζήσαμε από μακριά ίσως, αλλά τις συνέπειες του πολέμου της Ουκρανίας, ζήσαμε άλλα πολύ πιο θλιβερά γεγονότα το τελευταίο διάστημα και σκοπός μας είναι να δώσουμε λίγο γέλιο, να χαμογελάσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε χάσει τη χαρά μας λες και κάποιοι θέλησαν να μας πάρουν τη χαρά και δεν θέλω να μας βλέπουν χαρούμενους.
Επανερχόμαστε φέτος στο γνώριμό μας εδώ χώρο του Πνευματικού Κέντρου και στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε την ΚΕΔΑ, που μας παραχωρεί αυτή την αίθουσα εδώ και τόσα χρόνια. Είμαστε εδώ από το 2006, από τότε που παρουσιάσαμε το “Γαμήλιο Εμβατήριο” του Άγγελου Τερζάκη. Έχουνε περάσει πάρα πολλά χρόνια, συνεχίζουμε, επιμένουμε να συνεχίζουμε παρά τις αντιξοότητες.
Θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι το έργο αλλιώς ξεκίνησε, αλλιώς κατέληξε όσον αφορά τους συμμετέχοντες, γιατί υπήρχαν και παιδιά τα οποία αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν λόγω τραυματισμών και μέχρι τελευταία στιγμή δεν είμασταν σίγουροι αν θα παίξουμε. Τελικά ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, είμαστε πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας εδώ στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, για να δώσουμε όπως είπαμε χαρά.
Το έργο μας είναι κωμωδία, θα τη χαρακτήριζα με πικρή κωμωδία. Για όποιον το δει θα καταλάβει ότι στηρίζεται σε μία παλιά ταινία, δεν θα πω δε ποια, απλά θα σας βάλω εδώ το τρικ να τη βρείτε. Οι αθάνατες ελληνικές ταινίες οι οποίες ακόμα και σήμερα παραμένουν επίκαιρες, δυστυχώς επίκαιρες, κρύβουν μεγάλες αλήθειες και έρχεται να κρατήσουμε εμείς τη ραχοκοκαλιά, το σκελετό αν θέλετε και εκεί πλάσαμε τη δική μας ιστορία, την ιστορία γύρω από μία γυναίκα την οποίαν ξαφνικά τη θυμούνται όλοι για να την κάνουν άγαλμα και κάποιοι απατεώνες εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός για να φάνε.
Δυστυχώς, θίγονται πράγματα τα οποία είναι μες στην καθημερινότητά μας. δεν θα ήθελα να πω τίποτα περισσότερο, απλά ότι συνεχίζουμε και το επόμενο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου, θα δούμε για παραπέρα. Και βέβαια σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της ομάδας, ξεκινώντας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, που πλέον δεν είναι παιδιά λυκείου, τον Ηλία, τη Μαρία, την Αρετή, τη Μαρία και βεβαίως και τον Γιάννη και τη Σταματίνα, που είναι τα νεότερα παιδιά, που ήρθαν και πλαισίωσαν την ομάδα μας τα τελευταία χρόνια.
Εύχομαι οι οποίοι ήρθαν και πρόκειται να έρθουν, να περάσουν καλά, αλλά κυρίως αυτά τα οποία ακούγονται εδώ, κάποιες πικρές αλήθειες να μας προβληματίσουν για το επόμενό μας βήμα και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο και το τραγούδι που έχουν επιλέξει για τη λήξη, δηλαδή για το τέλος. το τραγούδι του τέλους του έργο.
Σας ευχαριστούμε πάρα πάρα πάρα πολύ, για άλλη μία φορά και ιδιαίτερα εσάς που είσαστε στο Aegina Portal που προβάλλεται πάρα πάρα πολύ την προσπάθειά μας εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια από την στιγμή που ξεκινήσατε και εσείς, είμαστε υπόχρεοι και να είστε καλά και να έχετε δύναμη και υγεία να συνεχίσετε, έτσι όπως ακριβώς έχετε χαράξει σ’ αυτό το δρόμο, ευχαριστούμε".
Παίζουν οι: Ηλίας Θωμάς, Μαρία Λυκούρη, Αρετή Κουκουμή, Μαρία Θεοδωράκου, Σταματίνα Ασημαντώνη, Γιάννης Τζίτζης και ο Γιώργος Μπήτρος.
Το έργο θα συνεχιστεί το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαρτίου.
Σενάριο – σκηνοθεσία: Γιώργος Μπήτρος
Επιλογή μουσικής: Ανέστης Κορνέζος
Χρώματα σκηνικού: Νεκταρία Μπήτρου.
Επιμέλεια αφίσας : Ματούλα Ρούσου.
Σενάριο – σκηνοθεσία: Γιώργος Μπήτρος
Επιλογή μουσικής: Ανέστης Κορνέζος
Χρώματα σκηνικού: Νεκταρία Μπήτρου.
Επιμέλεια αφίσας : Ματούλα Ρούσου.