Μια μουσικοθεατρική διαδρομή, με όχημα τις πιο διάσημες μελωδίες των Αττίκ, Σουγιούλ, Μαρούδα, Γούναρη και φυσικά των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου και Θεοδωράκη, από την δεκαετία του 1920 ως το 1964, στις παλιές γειτονιές της Αθήνας, φιλοξένησε στη σκηνή του, το 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, το βράδυ της Παρασκευής, στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
Το "Ντόρτια, Λέλουδα κι Εξάρες", σε σκηνοθεσία του Αντέστη Κορνέζου και ερμηνεία της Κατερίνας Γκατζόγια, αποτελείται από μια πρωτότυπη ιστορία και από επιλεγμένα εμβληματικά τραγούδια, που καλύπτουν τις ιστορικά και καλλιτεχνικά, πιο σημαντικές και θεμελιώδεις περιόδους της Ελλάδας, από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, έως το 1964, στην εποχή της μετεμφυλιακής Ελλάδας, από την Μάντρα του Αττίκ και τον Βασίλη Τσιτσάνη, έως το τέλος της εποχής του ρετρό και του ρεμπέτικου, με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Η Λέλα, η ηρωίδα του έργου, μετά τη μικρασιατική καταστροφή, σε ηλικία επτά ετών, φτάνει στον Πειραιά. Η ζωή της στην καινούρια πατρίδα ξεκινάει από μια παράγκα στο Κερατσίνι. Υπηρέτρια στα οκτώ της, λουλουδού στην Mάντρα του Αττίκ στα δεκαπέντε της, εργάτρια σε καπελάδικο μετά την λήξη του εμφυλίου, προσπαθεί με πείσμα ν’ αντισταθεί στη μοίρα, βιώνοντας τις μεγάλες αλλαγές που επιφέρουν τα τραγικά γεγονότα της εποχής.
Συντελεστές: Συγγραφή κειμένου Μαρία Μαραγκουδάκη και Νιόβη Ιωάννου, σκηνοθεσία Ανέστης Κορνέζος, ερμηνεία Κατερίνα Γκατζόγια, τραγούδι Νεφέλη Ευδοκία και Δημήτρης Καλογεράς, κιθάρα Δημήτρης Καλογεράς και Λεωνίδας Καλογεράς, πιάνο Νίκος Επίσκοπος, κλαρινέτο Παναγιώτης Μάρκου, βοηθός σκηνής - μακιγιέζ Κρυσταλλία Γεωργούλη, ταξινόμηση τραγουδιών Ειρήνη Κουνάδη, φωτογραφία Γεωργία Σιέττου.