"Σπονδές - Σπουδές σε δεκαπεντασύλλαβο". Η live performance για την ποιητική συλλογή του Σταύρου Φώσκολου.


Μία πολύ διαφορετική εκδήλωση, με ιδιαίτερα δημιουργικά στοιχεία, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην περιοχή του Μεριστού. Πρόκειται για μία live performance που περιελάμβανε video installation, μουσική και ποίηση, μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο του Σταύρου Φώσκολου "Σπονδές - Σπουδές σε δεκαπεντασύλλαβο". Πολλοί νέοι του νησιού συνεργάστηκαν, δίνοντας μία διαφορετική προσέγγιση στην παρουσίαση ενός βιβλίου, σε έναν υπόγειο αποθηκευτικό χώρο, που για το σκοπό αυτό μετατράπηκε με ευρηματικότητα και καλή αισθητική προσέγγιση, σε μία αίθουσα όπου για δύο περίπου ώρες συνυπήρχαν τέχνες και άνθρωποι.


Η βραδιά ξεκίνησε με την παρουσίαση ενός δημιουργικού video από τον σκηνοθέτη Θωμά Γκίνη, που σταδιακά λειτούργησε ως σημείο αναφοράς στο χώρο. Ο Θωμάς Γκίνης πρόσφατα συμμετέχει ως βοηθός σκηνοθέτη σε νέα σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ.  Στη σκηνή ο Σταύρος Φώσκολος διάβαζε ποιήματα που είχε επιλέξει από το βιβλίο του, συνοδευόμενος μουσικά από τον Αλέκο Καλαμάρα. Η βραδιά θα επαναληφθεί, ίσως σε διαφορετικό αυτή τη φορά χώρο, όμως μέχρι τότε μας αφήνει με μία γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας (και βεβαιότητας) για τη δυναμική των νέων ανθρώπων του νησιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png