Κυκλοφόρησε ο τρίτος και τελευταίος τόμος του περιοδικού "Κήρυξ της Αιγίνης".

Ο τρίτος και τελευταίος τόμος μιας εργασίας που διήρκεσε πέντε χρόνια, κυκλοφορεί αυτές τις μέρες και η κεντρική του διάθεση γίνεται από το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι". Πρόκειται για το περιοδικό "Κήρυξ της Αιγίνης", αναδημοσίευση του πρώτου μεταπολεμικού περιοδικού της Αίγινας, από τον εκπαιδευτικό Νεκτάριο Κουκούλη. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτοι δύο τόμοι του έργου. Ο πρώτος καλύπτει την χρονιά 1947, ο δεύτερος την χρονιά 1948 και ο τρίτος και τελευταίος τις χρονιές 1949-1950.

Ο συγκεκριμένος τόμος περιλαμβάνει μία εκτενή  εισαγωγή, αναφερόμενος τόσο στην γενικότερη ιστορική κατάσταση της Ελλάδας, όσο και στην κατάσταση που επικρατούσε στην Αίγινα εκείνη την περίοδο. Η έκδοση συνοδεύεται από αδημοσίευτο, σπάνιο, φωτογραφικό υλικό για το νησί. Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου, στο Aegina Portal μίλησε ο κύριος Νεκτάριος Κουκούλης, ο οποίος παρουσίασε το περιεχόμενο του τρίτου τόμου του εν λόγω περιοδικού, έκανε μία σύνδεση με τους δύο προηγούμενους τόμους και ευχαρίστησε τον κύριο Βασίλη Λυκούρη, καθώς και την οικογένεια Λυκούρη για την άδεια της αναδημοσίευσης του περιοδικού και όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδοτική προσπάθεια.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png